En Sıcak Konular

İran'dan tehdit: Malatya'yı vururuz!

12 Aralık 2011 10:25 tsi
İran'dan tehdit: Malatya'yı vururuz! İranlı bir kuvvet komutanının ardından İran Meclis Başkanvekili Hüseyin İbrahimi de Kürecik’teki NATO radarına saldırabileceklerini söyledi. İbrahimi, “Bu İran’ın doğal hakkıdır ve kesinlikle bunu yapacak” dedi. Ankara, 10 gün önce

İRAN Meclisi Dış Politika ve Ulusal Güvenlik Komisyonu Başkanvekili Hüseyin İbrahimi, Şark Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “Herhangi bir saldırıya uğramamız halinde, Türkiye’deki füze kalkanı sisteminin hedef alınması İran’ın doğal hakkıdır ve kesinlikle bunu yapacak. Silahlı Kuvvetlerimizin bu sisteme karşı üzerinde çalışılmış plan ve taktikleri var” dedi.

İbrahimi, NATO füze kalkanı projesi kapsamında Malatya Kürecik’e kurulacak radara karşı, Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacızade’nin iki hafta önce ifade ettiği sözlerin yerinde olduğunu söyledi.

İsrail’i koruyacak

İranlı vekil, “Füze kalkanı sistemi NATO’ya ait olsa da Türk topraklarında yer almaktadır ve hedef alınması bir nevi Türkiye’yi tehdit etmek anlamına gelmez mi” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Bu sistem, aslında Siyonist rejimi koruma amacını taşıyor. NATO adı altında İsrail için yapılıyor. Bu, topraklarında sitemin kurulmasına izin veren Türkiye’nin bir sorunudur. Türkiye bunu yapmamalıydı. Meclisin Milli Güvenlik Komisyonu’nda Türkiye ile ilişkileri yakından inceliyoruz. İran, füze kalkanının Türkiye’de kurulmasının gündeme gelişinden itibaren bu işin kötü sonuçları hakkında Ankara’ya uyarılarda bulundu. Tuğgeneral Hacızade’nin sözleri de tamamıyla doğrudur. Saldırıya uğradığımızda kendimizi savunmamız doğal bir meseledir.”

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu 10 gün önce Cidde’de İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Suriye ile ilgili toplantısı sırasında İranlı mevkidaşı Ali Ekber Salihi ile konuyu görüşmüş, Ankara Hacızade’nin sözlerinin yarattığı rahatsızlığı bir notayla da Tahran’a iletmişti.

İran Meclis Başkanvekili, Kürecik’e saldırabileceklerini söyledi.

H.Planet


Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,929 µs