En Sıcak Konular

Google, gizli üssü neden deşifre eder?

12 Aralık 2011 10:12 tsi
Google, gizli üssü neden deşifre eder? İran'ın 8 Aralık'ta düşürdüğü Amerikan insansız casus uçağı RQ-170'in test uçuşlarının yapıldığı gizli üs Google tarafından deşifre edildi.

Nevada'da yer alan merkezin görüntüleri ABD'nin bir çok askeri sırrını açığa çıkartmış olabilir
 
Google ABD'nin ulusal güvenliğine dair gizli bilgileri ortaya çıkartmakla suçlanıyor. Sitenin uydu üzerinden çektiği görüntülerin birinin ABD'nin Nevada eyaletindeki Yukka Lake bölgesinde yer alan bir insansız casus uçağı deneme üssü olduğu iddia edildi. Google'ın online harita programı üzerinden paylaşılan görüntülerde kullanıcılar küçük uçak pistini ve gizli askeri üs olduğu düşünülen yeri rahatlıkla görebiliyor.
 
Cedric Leighton isimli emekli bir albay özellikle İran'ın bu üslerle yakından ilgileneceğini, çünkü bu şekilde uçakların ne şekilde hareket ettiklerine dair bilgi edinebildiklerini söyledi. 2011 yılını başlarında çekildiği belirtilen görüntüleri inceleyen yetkililer MQ-1 Predator veya MQ Reaper insansız uçağı olabileceği belirtilen casus araçların "park edilmiş" halde göründüğünü belirtiyor.
 
NÜKLEER TESİSE SALDIRI OLDU MU?
 
İran devlet radyosu 7 Aralık'ta, Afganistan sınırına 225 kilometre mesafede bulunan Kaşmar kasabasının doğusundaki İran hava sahasında insansız bir hava aracının belirlendiğini duyurmuştu. İran devlet televizyonunun 8 Aralık Perşembe günkü yayınında da RQ-170 Sentinel olarak adlandırılan insansız hava aracını inceleyen İranlı yetkililerin görüntülerine yer verilmişti.
 
İnsansız hava uçağının ABD'ye ait olduğu, Amerikalı yetkililerce yapılan açıklamalarla doğrulanmıştı. Ancak daha sonra uçağın maket olabileceği iddiası ortaya atılmıştı. Öte yandan yine uydu üzerinden çekilmiş bir görüntüde İran'ın İsfahan'da yer alan bir yeraltı nükleer tesisinin saldırıya uğramış olabileceğine dair bulgular yer aldı. İngiltere merkezli "Bilim ve Uluslararası Güvenlik Enstitüsü" daha farklı dönemlerde çekilmiş aynı tesise ait görüntüleri karşılaştırarak merkezin bir hava saldırısına maruz kaldığı iddiasını ortaya attı.
 Yeni Şafak


Bu haber 3,201 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,535 µs