En Sıcak Konular

Kandil'de Zerdüşt Münih'te Müslüman

12 Aralık 2011 08:31 tsi
Kandil'de Zerdüşt Münih'te Müslüman Tüm kadrolarına 'Kürtlerin dini Zerdüşt'tür' eğitimi veren KCK, finansmanını sağlamak için dindar Kürtlerin cebine göz dikti.

Avrupa'da Münih merkezli faaliyet gösteren sözde Kürdistan İslam Topluluğu, sahte fetvalarla hac ve umre organizasyonu yaparak bir yılda 20 milyon avro topladı. Gurbetçilerden toplanan milyonlarca avro başta Kandil'e ve örgütün yayın organlarına aktarılıyor

Operasyonlar nedeniyle Kandil-İmralı hattına darbe yiyen ve yönetim kadrosunda büyük sıkıntıya düşen KCK, finansman ihtiyacını karşılamak için Kürtler üzerinde uyguladığı din istismarını yeni bir boyuta taşıdı. Marksist-Leninist örgütlenme modeline sahip olan ve dağ kadrosunun yanı sıra siyaset akademilerinde verdiği eğitimlerde 'Kürtlerin dini Zerdüşt'tür' diyen KCK, Avrupa'daki dindar Kürtlerin cebine göz dikti. Örgüt, Avrupa'daki yapılanması aracılığıyla hac ve umre organizasyonu yapmaya başladı. Sözde fetvalar ve din istismarıyla hac ve umre için gurbetçilerden toplanan milyonlarca Euro ise Kandil'e ve örgütün yayın organlarına aktarılıyor.

ZERDÜŞT KCK, HAC ORGANİZASYONU YAPIYOR

KCK'nın Avrupa'daki izdüşümü olarak nitelenen CDK'nın finans faaliyetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Mali Suçlarla Mücadele Kurumu'nun (MASAK) yanı sıra terörizmin finansına karşı mücadele veren uluslararası kurumların çalışmalarına girdi. Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Merkezi (UTSAM) tarafından 9-11 Aralık tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen 3. Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Sempozyumu'nda sunulan çalışmalar, KCK'nın para için başvurduğu din istismarını gözler önüne serdi. KCK'nın Avrupa'daki yaklaşık 400 kurum ve kuruluşunu bünyesinde barındıran Münih merkezli Avrupa Kürt Demokratik Toplum Koordinasyonu'nun (CDK) alt birimlerinden biri olan sözde Kürdistan İslam Topluluğu (Federasyona Civaka İslamiya Kurdistan), sözde fetvalarla Kürt vatandaşlardan para topluyor. 'Medine Müslümanlığının tek temsilcisi PKK'dır' sloganıyla dindar Kürtlerin cebindeki parayı örgüte aktarma faaliyetleri bununla da sınırlı kalmıyor.

TERÖR İÇİN DİN İSTİSMARI

Seçim dönemlerinde 'Peygamber Apo' pankartları açtıran örgüt, Kürtlerin dini duyarlılıklarını finansa çevirme faaliyetlerini hac ve umre organizasyonlarına da taşıdı. Örgüt, hac ve umre organizasyonlarına hem dini açıdan istismarın daha kolay olması hem de parasal getirisinin yüksekliği nedeniyle başvuruyor. Hac ve umre organizasyonlarına katılanlara seyahat süresince örgüt propagandası yapılıyor. Sözde fetvalarla Türkiye Cumhuriyeti yöneticileri ve terörle etkin mücadele edenler lanetleniyor. Avrupa'dan Suudi Arabistan'a hac veya umre için götürülen dindar Kürtler, kutsal topraklarda terör örgütünün sözde bayrağı altında gezdiriliyor.

FETVAYLA MİLYONLARCA EURO

Uluslararası araştırmalara göre, Avrupa'da yaşayan dindar Kürtleri hedef alan sözde Kürdistan İslam Topluluğu'nun başında bulunan Mele Şafii, terör örgütü PKK'ya parasal yardım yapılmasının yanı sıra dağ kadrosuna yeni militanların katılması için fetva veriyor. KCK, bu fetvalar aracılığıyla yıllık 'kayıtlı' cirosu 20 milyon Euro olan CDK'nın en büyük gelirlerinden birini sağlıyor.

EUROLAR ROJ VE KANDİL'E

Avrupa Kürt Dernekleri Konfederasyonu, Kürdistan Ulusal Kongresi, Esnaflar Birliği, Kürt Kızılayı ve Kürdistan İslam Topluluğu'nu bünyesinde barındıran CDK, en az olmak üzere yıllık kayıtlı cirosu 20 milyon Euro'yu örgüt faaliyetlerine paylaştırıyor. İstihbarat raporları ve uluslar arası terörizmle mücadele kurumlarının araştırmalarına göre bu 20 milyon Euro'nun 10 milyonu Roj Tv başta olmak üzere medya yapılanmalarına veriliyor. CDK'nın Avrupa'daki birimlerine 7 milyon Euro aktarılıyor. Kalan 3 milyon ise Kandil'e gönderiliyor. Fakat, Avrupa ülkelerinde tutulan mali kayıtlara göre CDK'nın kasasına giren yıllık 20 milyon Euro'ya kayıtdışı miktarın eklenmesiyle örgüte daha büyük bir meblağın aktarıldığı belirtiliyor.

Depremzede parası Kandil'e

Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Merkezi (UTSAM) tarafından 9-11 Aralık tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen 3. Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Sempozyumu'nda terör örgütü KCK'nın finans kaynaklarını gözler önüne seren sunumlar yapıldı. Sözde Kürt Kızılayı da KCK'nın istismara ve dolandırıcılığa dayalı finans kaynaklarından biri olarak listede yerini aldı. KCK'nın Avrupa'daki izdüşümü CDK'nın bünyesinde faaliyet gösteren Kürt Kızılayı'nın son istismarı ise geçtiğimiz Ekim ayında yaşanan Van depremi sonrasında yaşandı. 'Depremzedelere gönderilecek' diye Avrupa'daki Kürtlerden toplanan paralar Van yerine Kandil'e gitti.

Yeni Şafak



Bu haber 2,578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,162 µs