En Sıcak Konular

Fatih Erbakan: Arap baharı İsrail'in oyunu

11 Aralık 2011 17:30 tsi
Konferans vermek üzere Samsun'a gelen Merhum Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, "Arap Baharı"nın amacının büyük İsrail'in kurulmasına ortam ve zemin hazırlamak olduğunu savundu.



Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM)'nin düzenlediği "Yeni Ortadoğu'da Türkiye'nin Rolü" isimli konferansa katılmak için geldiği Samsun'da konferans öncesi basın mensupları ile biraraya gelen Erbakan, Arap Baharı'nı, İsrail'in çıkarları için yapılmış bir operasyon olarak gördüğünü kaydetti. Rahmetli Necmettin Erbakan'ın bu konuyu 40 yıl önce "İsrail'in büyük oyunu" şeklinde sürekli dillendirdiğini hatırlatan Erbakan, şöyle konuştu:

"Son 10 yıldır özellikle toplumun bazı kesimleri Milli Görüş'ün miadını doldurduğunu, Necmettin Erbakan'ın da Milli Görüş'ün de eskimiş, ihtiyaç duyulmayan bir hareket haline geldiğini iddia etmişlerdir. Fakat bugün dünyada yaşanan gelişmeler ve bizzat gördüğümüz, şahit olduğumuz olaylar, Milli Görüş Hareketi'nin ve Erbakan Hoca'nın fikirlerinin bizim temel prensiplerimizin hiçbir zaman modasının geçmediğini gösterdi. Hatta tam aksine bu düşüncenin tam aksine bizim söylediklerimizin aynen beyan ortaya çıktığını gösteren gerçekler oldu. Bu anlamda, ESAM'ın varlığına ve çalışmalarına bugün daha çok ihtiyaç duyulmuştur. Bir örnek verecek olursam, bundan 40 yıl önce Merhum Erbakan Hoca'nın İsrail'in yapmak istedikleriyle ilgili söyledikleri şeyler bugün Büyük Orta Doğu Projesi'nin Arap Baharı adıyla yapılmaya çalışıldığı görülüyor. Bugün Milli Görüş'ün söyledikleri her tarafta yankı bulmaktadır. Hatta bunların doğruluğu, aradan yıllar geçtikten sonra anlaşılmıştır. Bugün Arap Baharı adı altında Müslüman ülkelerin aynen 1. Dünya Savaşı başında yapıldığı gibi, yeniden yeni bir bakışla sınırlarının değiştirilmesi Libya'nın kabilelere bölünerek, küçük devletler halinde bölüşülmesi, Mısır'ın Kıptiler ve Müslümanlar olarak, Suriye'nin de Aleviler ve Sünniler olarak bölünmesi, Türkiye'nin Güneydoğusu'nun Kürt devletine katılması, KKTC'deki Türk varlığının sona erdirilerek oranın tamamen Rum adası haline getirilmesi gibi planların ortaya çıkması Milli Görüş'ün haklılığını ortaya koymuştur. Bütün bunlar büyük İsrail kurulmadan önceki tasarlanan ve atılan adımlardır."

ESAM'ın kuruluş ve faaliyetleri hakkında bilgi veren Fatih Erbakan, Ortadoğu ile ilgili meseleleri nasıl çözeceklerine dair ilmi araştırmaları bu kurumun yapacağını belirtti. Erbakan, "Ortadoğu meselesi olmak üzere bizim neler yapacağımızı, sorunları nasıl çözeceğimizi bu olayların doğrusunun nasıl olması gerektiğini ortaya koymak için ilmi çalışmaları yapan bir kuruluşumuzdur. ESAM, bizim yeni bir projemiz olan 'Yeni Bir Dünya Projesi' D-8'in altyapı çalışmalarını yapmıştır. İlk olarak 8, sonrasında 60 Müslüman ülke ve en son diğer ezilen 150 ülkenin bir araya nasıl toplanacağı, nasıl bir koordinasyon içinde güçbirliği oluşturacaklar, ezilen ülkeler, ezen ülkelerin karşısına nasıl çıkacakları yönünde çalışma yapmak üzere ESAM görevlendirilmiştir. Bizler de bugün olduğu gibi milli görüş erleri olarak ESAM'ın bu çalışmalarına katkı sağlamaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Bu haber 997 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,636 µs