En Sıcak Konular

Meclis'i yine yoğun bir hafta bekliyor

11 Aralık 2011 13:36 tsi
Meclis, bu hafta da 2012 yılı bütçesi üzerindeki mesaisini sürdürecek.

TBMM Genel Kurulunda, 2012 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı üzerindeki görüşmelere bu hafta da devam edilecek.   

Genel Kurulda; yarın Sağlık Bakanlığı, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Kalkınma Bakanlığı, TÜİK, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçeleri görüşülecek.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK, TSE, TÜBA, Milli Savunma Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, YURTKUR, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı bütçeleri 13 Aralık Salı günü ele alınacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Orman ve Su işleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, DSİ, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü bütçeleri 14 Aralık Çarşamba günü görüşülecek.

Genel Kurulda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Kamu İhale Kurumu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve gelir bütçesi üzerindeki görüşmeler ise 15 Aralık perşembe günü yapılacak, ardından 2012 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu tasarısının ilk 5 maddesi ele alınacak.

Tasarının; 6-11. maddeleri 16 Aralık Cuma günü, 12-18. maddeleri 17 Aralık Cumartesi günü, 19-23. maddeleri ise 18 Aralık Pazar günü görüşülecek.

 TBMM Genel Kurulu, bütçe görüşmelerine her gün saat 11.00'de başlayacak ve günlük programın bitimine kadar çalışacak.

Komisyonlar

Bütçe görüşmeleri nedeniyle siyasi parti grup toplantıları yapılamayacak. Bazı komisyonlar ise çalışmalarını sürdürecek.

TBMM Dışişleri Komisyonu, 15 Aralık Perşembe günü uluslararası anlaşmaların onaylanmasını içeren yasa tasarılarını ele alacak.

Yeni anayasa çalışmalarını sürdüren TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu, Meclis Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında 13 Aralık Salı günü toplanacak. Komisyon bünyesinde oluşturulan alt komisyonlar da kurum ve kuruluşların görüşlerini alacak.   

aa

Bu haber 739 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,504 µs