En Sıcak Konular

Türk-İş’te yarış bugün

11 Aralık 2011 09:21 tsi
Türk-İş'in tarihi seçimli genel kurulunda 362 delegenin tamamı yakın markaj altında.

İbre Kumlu'yu işaret ediyor. Ancak delegenin karma yönetim çıkarma ihtimali de var. Türk-İş'te nefesler tutuldu, gözler Mustafa'ların bugün sandıktan alacakları sonuca çevrildi. Yarışta bitiş çizgisine Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu daha yakın görünüyor. Başkan adayı Petrol-İş Başkanı Mustafa Öztaşkın iddiasını sürdürüyor. Türk-İş seçimlerinde blok liste uygulamasının olmaması heyecanı daha da artırdı. 5 kişilik yeni Türk-İş yönetiminin karma bir yapıdan oluşma ihtimali üzerinde duruluyor. Taraflar, delege çoğunluğunu yakalayabilmek için hem sendika hem de aday bazında yarış yapıyor.

Delege avı

Türk-İş'in Perşembe günü başlayan genel kurulu bugün yapılacak seçimlerle son bulacak. Seçimlerde Kumlu ve Öztaşkın'ın 5'er üyeden oluşan yönetim listesi yarışacak. 5 üyenin her biri bir tanımlı bir görev için seçilecek. Buna göre 362 Türk-İş delegesi başkan, genel sekreter, genel mali sekreter, genel teşkilatlandırma sekreteri ve genel eğitim sekreterini ismen seçecek. İki liste olduğu için her bir görev için iki ayrı isim yarışacak. Dolayısıyla delegeler isterlerse karşı listede yer alan bir ismin üzerini silip diğer adayın ismini yazabilecek. Delege seçimlerde kritik rol oynadığı için taraflar arasında başlayan delege avı yarışının seçimlerin son anına kadar süreceği ifade ediliyor.

İşte listeler

Kumlu'nun listesi: Genel Sekreter Pervül Kavlak (Türk Metal), Genel Mali Sekreter Ergün Atalay (Demiryol-İş), Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Ağar (Yol-iş), Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Nazmi Irgat (Teksif)

Öztaşkın'ın listesi: Genel Sekreter Atilla Ayçin (Hava-İş) Genel Mali Sekreter Ercan ipekçi (TGS) Genel Eğitim Sekreteri Bilal Çetintaş (Kristal-İş), Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Musa Servi (Gemi İş)

Sonucu kararsızlar belirleyecek

Yarışta kağıt üzerinde 35 sendikanın 25'i Kumlu 10'u Öztaşkın'ın tarafında görünüyor. Ancak Toleyis, Liman-İş, Basisen, Haber-İş ve Harb-İş'ten delege bazında kaymalar bekleniyor. Taraflar sonucu avantaja çevirebilmek için özellikle kararsızlar üzerinde çalışıyor. Türk-İş yönetimi, markajı "bölünme olmasın" görüşü üzerinden yürütürken Sendikal Güç Birliği, "Mevcut yönetimi seçerseniz işçi haklarındaki kötü gidişi onaylamış olacaksınız" ifadesini kullanıyor.

Maceracı değil mücadeleci sendika

Türk-İş Genel Başkan adayı Mustafa Öztaşkın, önceki gün genel kurulda yaptığı knuşmada  Türk-İş'te, "sizin liste", "bizim liste" diye bir durumun olmadığını, kendisini Türk-İş'e bağlı 35 sendika ve tüm delegelerin, 362 delegenin , Türk-İş'in 600 bin üyesinin adayı olarak gördüğünü söyledi. Öztaşkın, "Ricacı değil, maceracı da değil, mücadeleci bir Türk-İş için yola çıktık" derken Türk-İş'in bölünmeyeceğini söyledi.

bugün


Bu haber 865 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,543 µs