En Sıcak Konular

Aselsan'daki ölümlerde son skandal!

11 Aralık 2011 09:06 tsi
Aselsan'daki ölümlerde son skandal!
Sır ölümle ilgili soru işaretlerini çözecek belgelerde posta rezaleti yaşanıyor.

ASELSAN’da Altay Tankı ve F-16 uçakları gibi kritik projeler üzerinde çalışan 3 mühendisin ‘garip’ intiharlarının soruşturması Adli Tıp’ın posta rezaletine sahne oldu. Soruşturma savcısı Murat Demir’in mühendis Hüseyin Başbilen’e ait Adli Tıp’tan istediği otopsi ve olay yeri fotoğrafları 10 gün geçmesine karşın 6.8 km’lik mesafeden hâlâ ulaştırılamadı. İki kez Adli Tıp’a yazı yazan savcı Demir, fotoğraf ve raporların akıbetini sordu. Adli Tıp ise soruşturma kapsamında gerekli evrakların PTT aracılığıyla postaya verildiğini açıkladı. Ancak Keçiören’de bulunanAdli Tıp Kurumuile Sıhhiye’dekiAnkaraAdalet Sarayı arasındaki mesafenin kısa olmasına rağmen rapor ve istenen fotoğrafların ulaştırılamaması şüphe uyandırdı. Gerekli evrakların ulaşmaması halinde soruşturmayı yürüten savcılığın araç tahsis ederek gerekli belgeleri elden aldıracağı öğrenildi. ASELSAN dışındaki cinayetlere ilişkin Adli Tıp evraklarının ise en geç ertesi gün savcılıklara ulaştırıldığı ortaya çıktı.

HATAYI KABUL ETTİLER


Şüpheli şekilde hayatını kaybeden mühendislerden Başbilen hakkındaAdli TıpDaire Başkanlığı’nın 10 üyesinden 7’si intihar, 3’ü ise cinayet demişti. Bununla beraber Başbilen’in boğazındaki 20 cm’lik kesik ise heyet üyeleri tarafından hazırlanan raporda 2-3 cm olarak gösterilmişti. Otopsi fotoğrafı ve rapordaki bu çelişkiye dikkat çeken savcılık,Adli Tıp’a yazdığı yazıda “Ölüm nedeni hakkında net cevap verin. Adli Tıp Genel Kurulu’nun onayı olsun” demişti. Savcılığın uyarısının ardından Adli Tıp’ın ise sıfır hatası yapıldığını kabul ettiği ortaya çıktı. Aralarında müzakere eden Adli Tıp heyetinin bu duruma işaret eden heyet raporunu da gerekli dokümanlarla birlikte savcılığa ulaştıracağı aktarıldı.

ADLi TIP’A ‘SIFIR’ UYARISI

Mühendis Başbilen’e ait olay yeri ve otopsi fotoğraflarını, savcılığa ulaşmasının ardından kesin sonuç içinİstanbulAdli Tıp Kurumu’na gönderecek savcılık ise Ankara Adli TıpKurumu’nda yapılan yazım hatasını dikkate alarak İstanbul Adli Tıp’a, şu tebligatı yapacak: “Başbilen’in boğazındaki 20 cm’lik kesik yazım hatası nedeniyle 2-3 cm olarak gösterilmiş, sıfır eksik yazılmıştır. Kesin sonucu Genel Kurul onayıyla iletiniz. Bir kez daha sıfır hatası istemiyoruz. Başbilen’in boğazındaki 20 cm’lik yara cinayet mi intihar kesiği mi?”

bugün


Bu haber 2,761 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,377 µs