En Sıcak Konular

Erdoğan, KKTC'de yılın devlet adamı seçildi

9 Aralık 2011 23:25 tsi
KKTC İnsan Hakları Derneği Başkanı Hasan Yılmaz Işık, Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ı dünyada ve Türkiye'de insan haklarına önemli katkılarından dolayı ''İnsan Haklarında Yılın Devlet Adamı'' olarak ilan ettiklerini bildirdi.

Yılmaz Işık, yaptığı açıklamada, Kıbrıs Türk halkının 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutlayarak, Kıbrıs Türk halkının 45 yıldır tanınmış bir devletten ve insan haklarından yoksun olarak izolasyon ve ambargolar altında yaşamaktan kurtulması dileğinde bulundu.

Işık, Başbakan Erdoğan'ı dünyada ve Türkiye Cumhuriyeti'nde insan haklarına önemli katkılarından dolayı "İnsan Haklarında Yılın Devlet Adamı" olarak ilan ettiklerini açıkladı.

''Kıbrıs Cumhuriyeti''nin silahla gasp edildiğini ve bu yüzden meşru olmadığını kaydeden Işık, BM ve AB'nin de işlenen bu suça ortak olduğunu ifade etti.

''KKTC'nin varlığı, Kıbrıs Türk halkının insan haklarının güvence altına alınmasını zorunlu kılan geri çevrilemez tarihi bir sürecin doğal sonucudur'' diyen Işık, bu hakkın devredilemeyeceğini, kesinlikle vazgeçilemeyeceğini, bu haktan vazgeçmenin en basit deyimle insanlık haysiyetine aykırı olduğunu kaydetti.

Kıbrıs Türk halkının bağımsızlığı ve devletini tanımaları için BM ve üye devletlere çağrı yapan Işık, Kıbrıs Türkünün insan haklarının tanınması ve Kıbrıs'ta iki halk arasında mümkün olabilecek bir çözümün ancak Kıbrıslı Türklerin bağımsızlığını güvence altına alabilecek kendi devletinin tanınması ile mümkün olabileceğini belirterek, bu konuda BM'ye çağrıda bulundu.



Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,443 µs