En Sıcak Konular

Ban, Lübnan'daki BM gücüne yönelik saldırıyı kınadı

9 Aralık 2011 22:27 tsi
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Birleşmiş Milletler'in inandırıcılığını sorgulayan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a, "Suriye güvenlik güçlerinin 4 binden fazla kişiyi öldürmesi haberlerinin son derece inandırıcı" olduğu yanıtını verdi.

Somali'ye sürpriz ziyaretinin ardından Kenya'daki Dadaab mülteci kampına giden Ban, "Tüm inanılır ve güvenilir haberler, Şam rejimi karşıtı gösterilerin bastırılmasında Suriye güvenlik güçleri tarafından 4 binden fazla kişinin öldürüldüğünü gösteriyor. Mülteciler Yüksek Komiseri çeşitli kaynaklar, çok güvenilir kaynaklar tarafından bilgilendirildi" dedi.

Esad, önceki gün Amerikan ABC televizyon kanalına yaptığı açıklamada, BM tarafından, Suriye'de 4 bin kişinin öldürüldüğü açıklamasının hiçbir inandırıcılığı bulunmadığını söyleyerek, "BM'nin güvenilir bir kuruluş olduğunu kim söylüyor" demiş, hiçbir zaman göstericilerin öldürülmesi emri vermediğini belirtmişti.

-BM gücüne saldırıya kınama-

BM Genel Sekreteri Ban, ayrıca, Lübnan'ın güneyinde görev yapan BM barış gücüne Sur kentinde girişilen ve 5 Fransız BM askerinin yaralandığı saldırıyı sert bir dille kınadı.

Ban sözcüsü aracılığıyla yaptığı açıklamada, Mayıs'tan yana bu üçüncü saldırının faillerinin belirlenmesi ve adalet önüne çıkarılmasını umduğunu belirterek, "Lübnan'daki tüm BM personelinin güvenliği herşeyden önemlidir" dedi.

-Ban: "BM Somali'ye geri dönecek"-

Öte yandan, bu sabah saatlerinde Somali'ye sürpriz bir ziyarette bulunan Ban Ki-mun, BM'nin Somali Siyasi Ofisi'nin Ocak'ta Kenya'nın başkenti Nairobi'den Mogadişu'ya yeniden taşınacağını belirterek, ayrıca Kenya'nın, Uganda ve Burundili kuvvetlerden oluşan Somali'deki Afrika Birliği asker katkısını memnuniyetle karşıladığını açıkladı.

Ziyareti sırasında çelik yelek giyen BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Mogadişu'da geniş güvenlik önlemleri altında düzenlediği basın toplantısında, Somali'nin kritik bir dönüm noktasında olduğunu söyledi.

BM Genel Kurulu Dönem Başkanı Nasır Abdülaziz ile sürpriz bir ziyaret yapan Ban, "Buraya değişiklikleri kendimiz görmeye ve Birleşmiş Milletler ile uluslararası toplumun güçlü dayanışmasını göstermeye geldik" diye konuştu.

Somali Devlet Başkanı Şeyh Şerif Ahmed ile de görüşen BM Genel Sekreteri, "Kritik bir dönüm noktasında olduğumuza inanıyorum, bu Somali halkının geleceği için bir fırsat" dedi.

Ban, 20 yıldan bu yana Somali'yi ziyaret eden ilk BM Genel Sekreteri oldu.





Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,687 µs