En Sıcak Konular

Meclis, Vakıflar ile Basın Yayın bütçesini görüştü

9 Aralık 2011 21:33 tsi
RTÜK, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü dahil 8 kurumun bütçelerinin görüşülmesine başlandı.

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, ''Türkçe resmi dilimizdir, bundan sonra da böyle olacaktır'' dedi.

TBMM Genel Kurulunda, RTÜK, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu'nun 2012 yılı bütçeleri üzerindeki görüşmelere başladı.

AK Parti milletvekilleri bütçeler üzerinde söz aldı. Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, çok sayıda özel televizyonun yayın hayatında olduğunu, uydu, kablo, internet üzerinden yayıncılık gibi yeni mecraların ortaya çıktığını anlattı. Son olarak web tv adlı platformun kullanılmaya başlandığını belirten Yerlikaya, ''Gelişen yayıncılığa mevzuatımız ayak uyduramadı. Bu nedenle yeni RTÜK Yasası birçok yenilikler getirdi. Bu yasayla frekans ihalelerinde yaşanan sorunlar giderildi'' diye konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kurumun yerel basını güçlendirici çalışmalar yaptığını belirten Kaynarca, ''Bunun altını özelikle çiziyorum; yerel basın demokrasinin olmazsa olmazıdır'' dedi.

AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ise vakıf medeniyetinin temsilcisi olan ecdadın tüm dünya milletlerine örnek olduğunu söyledi. Vakıfların pek çok alanda önemli hizmetler yürüttüğünü ifade eden Kışla, Vakıflar Genel Müdürlüğünün 41 bin 800 vakfın hem idarecisi hem temsilcisi durumunda olduğuna dikkati çekti.

-''Geleceğe ayna tutan gerçekler''-

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Atatürk Araştırma Merkezinin kurulduğundan bu yana, kanunla kendisine verilen yetkiler çerçevesinde bilim ve kültür hayatına katkılarda bulunduğunu söyledi. Merkezin, kitaplar bastığını ve sempozyumlar gerçekleştirdiğini anlatan Yemişçi, Atatürk Ansiklopedisi'nin gelecek yıl basılmasının planlandığını belirtti. Yemişçi, ''Ulu Önder Atatürk, sadece bu toprakların evladı değil, tüm dünya için bir değer, insanoğlu için kazançtır. Özümüzü bilmeliyiz, onları anlamalıyız. Aşık Veysel'i, Dede Korkut'u, Hacı Bektaş'ı, Köroğlu'su ve Mevlana'sı, Yunus Emre'si hepsi bu toprakların ürünü, bu ulusun mozaikleridir, geleceğe ayna tutan gerçeklerdir'' diye konuştu.

AK Parti Ankara Milletvekili Ülker Güzel ise toplumda tarih boyunca oluşturulan milli ve manevi değerlerin gelecek kuşaklara aktarılmasının önemini vurguladı. Güzel, merkezin bu sorumluluğun bilincinde çalıştığını ifade etti.

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ da ''dil''in insan ve toplum hayatında hayati öneme sahip olduğunu söyledi. Özdağ, ''Felsefenin, sanatın, tıbbın, matematiğin dili vardır. O nedenle, 'önce söz vardır' deriz. Dille ağlar, dille barışır, dille kavga ederiz. Dille doğar, dille ölürüz'' dedi.

Türk dilinin dünyanın en eski ve en yaşlı dillerinden olduğuna dikkati çeken Özdağ, ''Tarihten kopma çabaları sırasında Türk dili de kökenlerinden koparılmış. Türk Dil Kurumu, siyasetin etkisinden uzaklaştıkça, Türk dili konusundaki akademik çalışmalarını daha üst düzeyde yapmaya başladı. Türkçe, dil bayrağımızdır. Biz bu bayrağı korumakla mükellefiz. Türkçe resmi dilimizdir, bundan sonra da böyle olacaktır'' şeklinde konuştu.

aa



Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,249 µs