En Sıcak Konular

Tanrıverdi: AK Parti'ye saldırıyorlar

9 Aralık 2011 18:19 tsi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, şike cezalarında indirim öngören kanuna ilişkin, 'AK Parti'ye yönelik saldırılar söz konusudur'' dedi.

Tanrıverdi, ''Şike Yasası''na ilişkin gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklamada, söz konusu yasanın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye iade edilmesinin ardından ortaya atılan tartışma konularını değerlendirirken, sadece son noktaya değil, konunun en başına bakılması gerektiğini ifade etti.

Her şeyden önce ''Şike Yasası' diye bilinen bu yasanın nisan ayında TBMM'de kabul edilmiş ve AK Parti tarafından önerilmiş bir yasa düzenlemesi olduğunun ve bu yasa öncesi, şikeyi önleyen, cezalandırmayı gerektiren bir suç haline getiren bir yasal düzenlemenin söz konusu olmadığının bilinmesi gerektiğini dile getiren Tanrıverdi, değişiklik teklifinin ise yaşanan gelişmeler sonrası her ne kadar BDP komisyon aşamasında imzasını çekse de sonuçta meclisteki 4 parti grubunun imzasıyla şekillendiğine işaret etti.

-''Cezalar kaldırılmıyor''-

Tanrıverdi, yasa değişikliği ile sanki cezalar kaldırılıyormuş gibi bir hava yaratılmaya çalışıldığını, ancak bunun doğru olmadığını ifade ederek, ''Burada sadece cezaların indirimi söz konusudur. Şikenin teşvik edilmesi anlamında değil, şikeyi önleyici cezalar söz konusudur. Dolayısıyla cezalar kaldırılmamaktadır. Yüksek görülen cezaların, daha aşağı seviyelere indirilmesidir. Örneğin 1 yıldan 36 yıla, 70 yıla kadar yargı ceza verebilirken, şimdi 1 yıldan 3 yıla gibi oranlarla cezalar verilmektedir'' dedi.

Hal böyleyleyken ve değişikliğin mecliste grubu bulunan tüm partilerin ortak görüşü ile hazırlanmasına, bunun içerisinde Kulüpler Birliğinin de görüşü olmasına rağmen bu konuda AK Parti'nin suçlanmaya çalışıldığını belirten Tanrıverdi, şunları kaydetti:

''Görüyoruz ki bu yasa zemin kabul edilerek, AK Parti'ye yönelik saldırılar söz konusudur. Oysa ki bu değişikliği öneren AK Parti değildir. Ama bu yasanın nisanda çıkmasını öneren AK Parti'dir. Dolayısıyla takdir edilmesi, tebrik edilmesi gereken parti, AK Parti iken son bu değişiklik gündeme alınarak AK Parti'ye bu saldırıların yapılmasının herhalde farklı bir anlamı vardır.

Bu çerçevede partimiz grubu birlik ve beraberlik içerisindedir. Kesinlikle bir çatlak, hatta çizik bile söz konusu değildir. Bu yasa değişikliği söz konusu olunca kimi milletvekillerimiz veya kimi bakanlarımız farklı ifadelerde bulunmuş olsalar da bu kendilerinin kişisel görüşleridir. Ama partinin grubu noktasında karar söz konusu olduğunda, görülecek ki kesinlikle gruba aykırı hiç bir arkadaşımız, bir davranış içerisinde olmayacaktır. Bunda tamamen, 'AK Parti içerisinde bir çatlak meydana getirebilir miyiz, bunu zemin kabul ederek biraz daha AK parti'yi yıpratabilir miyiz?' gibi art düşüncelerin olduğunu düşünüyorum.''

-''Yeniden kabulle ülke gündeminden düşecektir''-

Tanrıverdi, yasanın dün ilgili komisyonda aynen kabul edildiğini ve bugün genel kurulda yeniden ele alınacağını hatırlatarak, şöyle devam etti:

''Meclis içerisinde bugün yine birlikte karar verilecek, aynen geçecek ve sonrasında yine Köşk'e gidecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız'ın Anayasa gereği tekrar iade hakkı yoktur, ancak Anayasa Mahkemesi'ne dava açma yetkisi söz konusudur. Ama inanıyorum ki dünkü karardan sonra, şike yasası ülkemizin gündeminden çıkacak ve spor adına ahlaki zeminde güzel faaliyetler söz konusu olacaktır.

Türkiye'nin gündemi Şike Yasası olmamalı. Çünkü Türkiye'nin gündeminde önemli olan bütçemizdir. Türkiye'nin bütçesidir. Türkiye'nin bütçesi, ülkenin geleceği demektir. Tüm medya gruplarımız, siyasi partilerimiz, sivil toplum örgütlerimiz daha çok bütçeye yönelik önerilerini ortaya koymalı, tartışmaları bu noktada yapmalıdır. Yani bütçenin iç dağılımında bakanlıkların bütçelerinin miktarları ve görevleri noktasında tartışmalar yapmalıdır. Doğrusu şike yasasının bu kadar gündemde tutulması şu günkü esas gündemimizi gölgelemektedir.''

Manisa programı kapsamında görevlerine bir süre önce başlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak ile İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin'i makamlarında ziyaret eden Tanrıverdi, bir süre önce annesi vefat eden yerel kanal ETV'nin haber müdürü Pınar Ekmen'e de taziye ziyaretinde bulundu.

aa

Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,615 µs