En Sıcak Konular

Avrupa'da iPad ve iPhone yasaklandı

9 Aralık 2011 17:48 tsi
Avrupa'da iPad ve iPhone yasaklandı Apple, Almanya'da kendisine açılan bir davayı kaybetti. Apple, Almanya'da iPhone ve iPad satışı yapamayacak. Almanya'nın aldığı kararın Avrupa genelinde geçerli olması bekleniyor

Patent davalarında rakip ürünlerini yasaklatan Apple, bu sefer kendisine açılan bir davayı kaybetti. Apple, Almanya'da iPhone ve iPad satışı yapamayacak.

ShiftDelete.Net'in haberine göre Almanya'nın Mannheim Bölge Mahkemesi tarafından bugün alınan karara göre, Apple'ın iOS yüklü cihazlarından iPhone, iPhone 3G /S, iPhone 4 / S, iPad, iPad2'nin satışına engel geldi. Karara göre yukarıdaki modeller Avrupa'da da yasaklanacak. Çünkü Avrupa Birliği ülkeleri arasında bir ülkenin aldığı karar, diğerlerini de kapsamakta.

Kararın arkasında Motorola'nın sahip olduğu bir patent yatıyor. Motorola ise kısa bir süre önce Google tarafından satın alındığından kavganın asıl kahramanları Google ve Apple olduğu ortaya çıkıyor.

Kararın gerekçesi olarak Motorola'ya ait olan Türkiye'de EDGE olarak geçen ve buna benzer bir bağlantı tekniğinin kullanılması gösteriliyor. Bu yüzden iOS işletim sistemli iPod'lara ceza gelmiyor. Belki 3G bağlantısı bulunmayan iPad'ler de bu yasağın dışında kalabilir.

Bu yasağa Apple'ın itiraz etmesi bekleniyor. Mahkeme itirazı kabul etmezse Motorola ile Apple anlaşma yoluna da gitmesi bekleniyor. Google'ın satın aldığı Motorola ise anlaşmaya ne kadar sıcak bakar orası merak konusu.

shiftdelete / dünya bülteni



Bu haber 1,323 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,591 µs