En Sıcak Konular

Şike parolası: 'Ayşe tatile çıksın'

9 Aralık 2011 15:19 tsi
Şike iddianamesinde Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın şampiyonluk yolunda şike faaliyetlerine 'Ayşe tatile çıksın' parolasıyla başladığı anlatıldı.

Söz konusu parola 1974 yılında Türkiye'nin Kıbrıs'a başlattığı operasyonda da parola olarak kullanılmıştı.

İddianameye göre 29 Nisan 2011 tarihinde Aziz Yıldırım'ın kulübün Mali konularına bakan ve para trafiğini takip eden Tamer Yelkovan'a ödeme talimatını verdiği belirtiliyor. Bunun üzerine Yelkovan'ın Şekip Mosturoğlu ile irtibata geçerek "Sami bana gelebilir…Ayşe tatile çıksın" diyerek şike faaliyetleri ile ilgili operasyonun başladığını ve şike faaliyetlerine karışan örgüt üyelerine para dağıtılacağını söylediği kaydedildi. Yelkovan'ın İlhan Ekşioğlu'nu yanına çağırarak şike amaçlı kullanılacak para ödemesini yaptığı anlatılan iddianamede Ekşioğlu'nun telefonla aradığı Ali Kıratlı'ya "Spor çantasıyla gel" diyerek paranın temin edildiğini ve kendisine teslim edeceğini söylediği belirtildi.

Bülent İbrahim İşçen'in "Ameliyat oldu mu" diye sorması üzerine Abdullah Başak'ın "Yok bugün" diyerek teslimatın tarihi hakkında şahsı bilgilendirdiği ifade edilen iddianamede, telefon görüşmelerinden şike faaliyetinde bulunan şahıslara para dağıtılacağının, bu para trafiğini, şüphelilerden İlhan Ekşioğlu, Sami Dinç, Ahmet Çelebi, Bülent İşcen, Tamer Yelkovan, Abdullah Başak ve Ali Kıratlı'nın koordine ettiklerinin anlaşıldığı anlatıldı.

Yapılan fiziki takiplerde aynı gün yani 29 Nisan 2011 günü saat 16.45'te "ameliyat oldu mu" diye soran Bülent İşcen'in Aziz Yıldırım, Ahmet Çelebi ve Tamer Yelkovan ile Fenerbahçe stadının altında bulunan Fenerium alışveriş merkezinde buluştuğu belirtildi. Ahmet Çelebi'nin buluşmadan sonra saat 18.00'de Yusuf Turanlı ile Kadıköy Kalamış iskelesinde buluştuğunun görüldüğü anlatılan iddianamede yetkisiz menajerlik yapan Turanlı'nın da daha sonra İ.B.B.Sporlu futbolcu İbrahim Akın'la buluşarak kendisiyle şike anlaşmasına vardığı ve kendisine ulaştırılan şike parasını futbolcuya teslim ettiğinin belirlendiği kaydedildi.

İddianamede, "Para dağıtımı olayı öncesi ve sonrası ile birlikte değerlendirildiğinde; örgütün gizlilik içerisinde faaliyetlerini yürüttüğü, bu faaliyetler sırasında yapılan görüşmelerde kendi aralarında belirledikleri şifreli kelimeleri kullanarak anlaştıkları, şike faaliyetlerinde dağıtılan paranın genellikle tek elden örgüt lideri Aziz Yıldırım'ın talimatı ile Tamer Yelkovan aracılığı ile dağıtıldığı açıkça anlaşılmıştır." denildi.

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan 23 Eylül 2011 tarihli araştırma raporunda, 28 Şubat 2011 ve 11 Mayıs 2011 tarihleri arasında (Aziz Yıldırım liderliğindeki haksız ekonomik çıkar sağlamak amaçlı suç örgütünün şike ve teşvik pirimi faaliyetlerini çok yoğun bir şekilde yürüttüğü dönem) İlhan Yüksel Ekşioğlu'na kulüp kasasından yapılan ödemelerin toplam miktarının 2 milyon 216 bin 810 TL olduğunun tespit edildiği belirtildi.

İddianamede, "Kulüp kasasından yapılan ödemelerin gerekçesinde; bu kişiyle kulüp arasında borç-alacak ilişkisi kurulup kendi parasını kulübe verip tekrar geri alma şeklinde para giriş çıkışı yapıldığı, dolayısıyla kulüp kasasından bu şahsa yapılan ödemelerin takibinin kişisel bilgi olduğu ve kulüp muhasebesinde detay bilgisinin yer almadığı belirtilmiş, şike eylemindeki diğer deliller ile örtüştüğü görünen para ödemelerine ait bilgiler ilgili eylemler altında ele alınmış, şike eylemlerinde şahısların parayı aldıkları tarih ile kasadan para çıkışının gözüktüğü tarihin aynı olmama ihtimalinin bulunduğu, çıkan paranın bu kayıtlara tam alındığı gün değil, ileri bir tarihte kayıt edilmiş olabileceği değerlendirilmiştir." denildi.

cha



Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,921 µs