En Sıcak Konular

Lieberman: Ankara'nın dış politikasından memnun değiliz

9 Aralık 2011 13:43 tsi
İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Ankara'nın dış politikasından memnun olmadıklarını, ancak Türkiye ile herhangi bir tartışmalarının da olmadığını söyledi.

Moskova'da resmi ziyarette bulunan Lieberman, gazetecilerin soruları üzerine İsrail-Türkiye ilişkilerine de kısaca değindi. İsrail Dışişleri Bakanı, "Biz Türkiye'nin yeni siyasi rotasından memnun değiliz. Fakat bu ülkeyle tartışmamız yok. Biz Türkiye'nin dış politika rotasını etkilemeye hazırlanmıyoruz ve bunu muhtemelen yapamayız. Biz başka bir ülkenin politikasına karışmıyoruz" ifadelerini kullandı.

Rus basını İsrail'in Mayıs 2010'da Gazze'ye gitmekte olan Mavi Marmara gemisine saldırması ve dokuz kişiyi öldürmesi üzerine iki ülke ilişkilerinin bozulduğuna dikkat çekti. Resmi Rossiyskaya Gazeta gazetesi, "Bu olay ve İsrail'in 2008-2009 yıllarında Gazze'ye yönelik operasyonları askeri-siyasi alanlarda sıkı işbirliği yapan Türkiye-İsrail ikili ilişkilerini bozdu" değerlendirmesinde bulundu.

Liebarman önceki gün de Rusya Başbakanı Vladimir Putin'le bir araya gelmiş, Suriye'ye gelişmiş silahların satışını durdurmasını istemişti. Rusya'da yaşanan seçim sürecini "tamamı ile demokratik" olarak değerlendiren İsrail'li Bakan, Ortadoğu'da yaşanan gelişmeleri Rus mevkidaşları ile değerlendirdi.

SURİYE VE İRAN KONUSUNDA MOSKOVA İLE DERİN AYRILIKLARIMIZ VAR

Suriye ve İran konusunda Moskova ile derin ayrılıkları olduğuna değinen Lieberman, "Birbirimizin pozisyonunu anlıyoruz. Ancak bu pozisyonlardaki farklılıklar çok fazla." dedi.

Önümüzdeki günlerde Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov'un İsrail'e bir ziyaret gerçekleştireceğini ve müzakerelere devam edeceklerini ifade eden Lieberman, "Suriye'de iktidar karşıtı devrim talep edenlerin hedefini anlıyoruz." tespitinde bulundu.

Suriye'nin İsrail karşıtı bir rejim tarafından yönetildiğini, kendilerinin Hizbullah'ın koruyucusu olduğunu ifade eden İsrail Dışişleri Bakanı, "Bizim Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'le ilgili düşüncelerimiz, Irak eski lideri Saddam Hüseyin ya da Libya eski lideri Muammer Kaddafi'den farklı değil..." ifadelerini kullandı.

cihan

Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,048 µs