En Sıcak Konular

Bağış: Bana yumurta atan gençlere sadece acıyorum

9 Aralık 2011 13:30 tsi
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış İzmir'de katıldığı bir programda kendisine yumurta atan öğrencilere kızmadığını, onlara acıdığını söyledi.

Bağış,"Düşüncesi ve fikri olan medenice paylaşır. Ama paylaşacak düşüncesi olmayanlar ellerine geçirdiği objeleri satarlar. Bunlara çok da kafayı takacak halimiz yok." dedi.MÜSİAD Gençlik Kurulu'nca düzenlenen Gençlik Girişimcilik Kongresi Şişli'deki Grand Cevahir Otel'de başladı. Kongreye Avrupa Birliği Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış, MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan, MÜSİAD Gençlik Kurulu Başkanı Abdussamed Temel ve çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı.

Burada bir konuşma yapan AB Bakanı Bağış önceki akşam İzmir'de katıldığı bir programda kendisine yumurtalı saldırıda bulunan öğrencilere kızmadığını, onlara sadece acıdığı belirtti. Tatsız bir olay yaşadıklarını ve olayı önemsemediklerini dile getiren Bağış, "Biz Türkiye'nin AB sürecinde herkesin düşüncelerini özgürce paylaşabilmesi için çok önemli reformlar gerçekleştirdik. Düşüncesi ve fikri olan medenice paylaşır. Ama paylaşacak düşüncesi olmayanlar ellerine geçirdiği objeleri atarlar." diye konuştu.

"RAFADAN OLAN DEMOKRASİYİ OLGUN HALE GETİRDİK"

Gençlerin düşüncelerini özgürce paylaşabilmesi için geçtiğimiz sene kampanya başlattıklarını ve çok profesyonelce çalışmalar ortaya çıktığını vurgulayan Bağış sözlerini şöyle sürdürdü: "Maalesef dün akşamki tatsız olayı gerçekleştirenler iletişim fakültesi öğrencileriymiş. Keşke protein ihtiyaçlarını gidermeleri gereken o yumurtaları beslenmelerinde kullanabilselerdi belki yarışmaya katılabilecek eserler ortaya koyabilirlerdi. Ama önemli olan son 9 yılda rafadan olan Türk demokrasisini olgun bir demokrasi haline getirmeye başladık."

MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan ise günümüz bilgi çağına ayak uydurmak için gençliğin kendini yenilemesi gerektiğine dikkat çekti. Vardan genç girişimcileri her zaman destekleyeceklerini dile getirdi. Vardan, "Bugün dünyamızın değişimi için gençler en önemli aktörlerdir. Zira gençlerin ezbercilikten çok keşfetmeye, dogmacılıktan çok yeniliğe, vazgeçmekten çok yeniliğe yatkın yapıları vardır. Bu sayede de imkânsızı yapmaya teşebbüs edebilme ve onu başarma cesaretini kendilerinde bulabilmektedirler." dedi.

Gençlerin geleceğe hazırlanması gerektiğini vurgulayan Vardan sözlerini şöyle tamamladı: "Gelecekte neler olabileceğini net olarak bilemezsek dahi gençlerimizi olabildiğince geleceğe hazırlamalıyız. Onları bugünün değil geleceğin muhtemel sorunlarına yönelik yetiştirmeliyiz."

cihan

Bu haber 462 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,840 µs