En Sıcak Konular

Türklerin baskısı tasarıyı geri çektirdi

9 Aralık 2011 11:27 tsi
Türklerin baskısı tasarıyı geri çektirdi Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı "Kürt toplumunun meşru ve yasal temsilcisi" olarak yansıtan önergesi, sahipleri tarafından düzenleme yapılmak üzere geri çekildi.

Zaman'a konuşan tasarı sahiplerinden Senatör Karl Vanlouwe, "gereken düzenlemeleri yapacağını" belirterek, "PKK'nın saldırıları sonucunda oluşan hayat kayıplarını kınıyorum." dedi.

Dışişleri Komisyonu üyesi Flaman Sosyalistler (SP.A)'den Senatör Bert Anciaux ise değişiklikler yapılsa dahi karşıt oy kullanarak Dışişleri Komisyonu'ndan geçmesine izin vermeyeceklerini kaydetti. Vanlouwe, kendisine Türk toplumundan gelen tepkileri göz önüne alacağını belirterek, "Öcalan'ın Kürt toplumunun temsilcisi olduğu ifadesi değiştirilmesi gereken bir husus. Bir toplumun temsilcileri ancak demokratik olarak seçilen ve onları temsil eden insanlar olabilir. Bu ifadeleri değiştireceğim." dedi. Senatör Vanlouwe, tasarıda yer alan "PKK'nınişçi partisiolduğu" ifadelerinin yanına "terör örgütü" kelimelerini de ekleyeceğinin altını çizdi. Vanlouwe, hiçbir zaman Türk toplumunu hedef almak gibi bir niyet taşımadığını da kaydetti. Bu arada TBMM Dışişleri Komisyonu başkanı Volkan Bozkır ve beraberindeki yetkililer, bu konuyu görüşmek üzere dün Brüksel'e geldiler. Vanlouwe, Bozkır'a kendisine gelen tepkiler doğrultusunda düzeltmeler yapacağını aktardı. Tasarıyı hazırlayan Vanlouwe'nin mensubu olduğu Yeni Flaman İttifakı (N-VA) liderlerinden Bart De Wever, Türkiye'nin AB üyeliğine karşı olduklarını açıkça ifade etmişti. Sosyalist üye Anciaux ise kendisinin de karşıt bir tasarı kaleme alarak, Türkiye'nin AB üyeliğine desteklerini vurgulayan bir metin hazırlayacağını söyledi.

zaman

Bu haber 1,117 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,263 µs