En Sıcak Konular

Medvedev: Tüm seçim ihlalleri araştırılsın

9 Aralık 2011 10:00 tsi
Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Çek Cumhurbaşkanı Vaclav Klaus'un daveti üzerine gittiği Prag'da basın mensuplarının Duma seçimlerinde yapılan ihlallerle ilgili sorularını cevapladı.

Hile iddialarının tamamı ile araştırılması gerektiğini savunan Medvedev, fotoğraf ve video görüntülerinden normal insanlar yerine uzmanlar tarafından incelenmesi gerektiğini ifade etti. Rusya liderine göre sinirlere hakim olarak parlamentonun normal çalışmalarına başlaması temel hedef.Rusya'da muhalif gruplar Pazar günü yapılan seçimlerde Birleşik Rusya'nın yüzde 49,3 oy alarak parlamento çoğunluğu kazanmasında bir dizi hile yapıldığını savunuyor. Bir kısım gözlemciler yüzde 20'lere varan oranda Birleşik Rusya'nın sahte oy aldığını iddia ederken, parlamento dışında kalan siyasi partiler dört gündür gösterilerini sürdürüyor. İnternet ve sosyal paylaşım sitelerinden organize olan protestocular Cumartesi günü de 30 bin kişi ile gösteri yapacak. Moskova şehir yönetimi de protesto eylemleri için yer Bolotnaya Meydanı'nı gösterdi.

İnternet ortamında yayılan seçim hileleri ile ilgili görüntülerin gerçekleri yansıtmadığını kaydeden Medvedev, protesto eylemlerinin demokrasinin bir yansıması olduğunu ifade etmişti. Rusya lideri, normal insanların yaşamlarını sıkıntıya sokmadan, yasalara uygun bir şekilde gösteri yapılmasının herkesin hakkı olduğunu vurgulamıştı.

İki günlük ziyaret için Prag'da bulunan Medvedev Çek meslektaşı ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, "Seversiniz ya da sevmezsiniz, seçimler bir sonuç ortaya koyuyor. Seçimlerden sonra ortaya çıkan durumun vatandaşlarımızın tercihini yansıttığına inanıyorum" dedi.

AVRUPA BORÇ KRİZİ BAĞIŞLARLA ÇÖZÜLEMEYECEK KADAR DERİN

Avrupa'da yaşanan borç krizi ile ilgili de değerlendirmede bulunan Medvedev, "Avro Bölgesi'ndeki sorun bu ülkeler tarafında çözülmeli, dışarıdan değil. Sorun çeşitli kaynaklardan sağlanacak bağışlarla çözülemeyecek kadar derin" tespitinde bulundu.

Rusya ve Çek Cumhuriyeti arasında ikili ve heyetler arasında görüşmelerin ardından bir dizi ikili anlaşma imzalandı. Medvedev ve Klaus eşleri ile birlikte Prag'da açılan Kremlin Müzesi sergisini de gezdi.

cihan



Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,438 µs