En Sıcak Konular

PKK çembere alındı

9 Aralık 2011 09:24 tsi
Kış üstlenmesine girmek için hazırlığa başlayan PKK'ya yönelik operasyonlar artırıldı.

Bingöl'de nokta operasyonda 1 PKK'lı öldürüldü, 7 terörist saklandıkları sığınakta sağ yakalandı.

PKK'ya karşı Güaneydoğu Anadolu bölgesinde başlatılan operasyonlar örgütün kış üstlenmesine geçmeye hazırlandığı dönemde artırılarak devam ediyor. Daha önce birçok sığınağı ortaya çıkartılan operasyonlarda önceki gün ise Şırnak'ın Cudi Dağı bölgesinde teröristlere ait 7 katlı bir mağara tespit edilmişti. Cudi dağındaki operasyonlar dün de aynı yoğunlukla devam etti. Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda görevli özel eğitimli birlikler Cudi Dağı'na sevk edildi. Operasyonların daha çok Cudi Dağı'nın Çırav, Görmeç, Gündoğdu, Seslice bölgelerinde yoğunlaştığı öğrenilirken, Şırnak Çakır Söğüt Tugayı'ndan havalanan Kobra ve Süper Kobra helikopterleri ile kara operasyonuna, havadan destek sağlandı.

EVİNDEN CEPHANELİK ÇIKTI

Tunceli'de polis ve jandarmanın ortak operasyonunda yakalananİranuyruklu terörist T.K.'nın ile birlikte cephanelik de ele geçti. 6 Aralık günü şüphelenilen 2 kişiden T.K. yakalanırken, diğeri kaçmıştı. Şüphelinin sorgusunun ardından dün 10 kişi daha gözaltına alınmıştı. T.K.'nın evinde yapılan aramalardaysa, 2 AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği, telsiz düzeneğine bağlanmış 3 el bombası, gece ve gündüz görüşüne sahip dürbünler, 3 adet 1.5 kilogram ağırlığında patlayıcı madde, telsiz ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Malzemeler, Tunceli Emniyet Müdürlüğü'nde basına gösterildi.

SIĞINAĞA NOKTA OPERASYON: 1 PKK'LI ÖLDÜ, 7'Sİ TESLİM OLDU
Bingöl'de güvenlik güçleri, Karlıova ilçesine bağlı Sudurağı köyü kırsalında kış üslenmesine hazırlık yapan 8 kişilik PKK'lı grubun yerini belirledi. Dün sabah bölgeye Kobra helikopterlerin desteğiyle operasyon düzenlendi. Jandarma Özel Harekât birliklerinin de katıldığı operasyonda sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada 1 PKK'lı öldürülürken, sığınakta gizlenen 7 PKK'lı ise sağ olarak yakalandı. Bölgede arazi arama tarama faaliyetlerinin sürdüğü belirtildi.

10'U ÇOCUK 15 GÖZALTI
Şırnak'ın İdil ilçesinde önceki gece özel harekât polislerinide katıldığı operasyon yapıldı. Operasyonlarda, 10'u çocuk 15 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, gösterilerde polise taş ve molotof attıkları, çok sayıda eyleme katıldıkları belirtildi.

GENELKURMAY: KİMYASAL SİLAH VE MÜHİMMAT YOK
PKK'nın Çukurca saldırısının ardından TSK'nın Kazan Vadisi'nde düzenlediği operasyonlarda kimyasal silah kullanıldığı iddia edilmişti. Bu iddialar üzerine Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden 7 kişilik heyet geçtiğimiz günlerde ilçeye gelerek Kazan Vadisi'nde incelemelerde bulunmuştu.GenelkurmayBaşkanlığı iddialarla ilgili olarak "TSK'nın kimyasal silah kullandığına yönelik iddialar hakkında" başlığıyla açıklama yaptı. Açıklamada, yerli ve yabancı bazımedyaorganlarında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin teröristle mücadelede kimyasal silah kullandığına dair asılsız, mesnetsiz, taraflı ve tamamen karalamaya yönelik yayınların yer aldığının görüldüğü belirtildi. Açıklamada, "TSK envanterinde kimyasal silah ve mühimmat bulunmamaktadır. Bölücüterörörgütü ile mücadele ulusal ve evrensel hukuk kurallarına uygun olarak sürdürülmektedir" denildi.

sabah

Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,690 µs