En Sıcak Konular

CHP'li Kesici'nin keskin fikirleri!

14 Haziran 2007 22:05 tsi
CHP'li Kesici'nin keskin fikirleri! İlhan Kesici, 22 Eylül 2003 tarihinde Washington da Amerika Girişimcilik Enstitüsü'nde ilginç bir konuşma yapmış. Kesici yaptığı konuşmada Büyük Ortadoğu Projesi'ni, 1 Mart tezkeresini savunuyor, hararetle "İsrail ve ABD ile müttefikliğini geliştirelim

Şu an alternatif gösterilen CHP, kendi içinde karşılıklı cevaplarla ,ağır suçlamalarla seçim sürecine doğru hızla gitmekte.

CHP genel başkanı Baykal'ın Parti içi muhalefeti CIA ile işbirliği yapmakla suçlamasına ilk tepki cevabı, CHP genel sekreteri Adnan Keskin'den geldi.

Keskin 'Bizim kızımız ABD vatandaşı değil. Biz Moon tarikatının ayinlerine katılmadık' dedi. Sözlerine devam eden Keskin, ‘Eğer ABD yada CIA ile ilişki aranıyorsa önce bunların cevabı verilsin' dedi.

Ne diyelim.Kimin eli kimin cebinde belli değil.Mevcut yaşadığımız bu dönemde at izi it izine karışmış durumda.

CHP'nin bakan adayı olarak lanse edilen ,milletvekili adayı İlhan Kesici,22 Eylül 2003 tarihinde Washington da Amerika Girişimcilik Enstitüsü'nde (American Enterprise Institute) ilginç bir konuşma yapmakta.

Kesici yaptığı konuşmada Büyük Ortadoğu Projesi'ni,1 Mart tezkeresini savunuyor.Kesici hararetle "İsrail ve ABD ile müttefikliğini geliştirelim" diyor.

CHP'nin gözde transferi kesici bakalım neler söylemekte;

‘ABD_Türkiye ilişkilerinin geçmişini bir dostluk olarak da kolayca nitelendirmemiz mümkün.Türkiye ve ABD,ayrıca bir çok ortak değere sahiptir;Demokrasi, serbest piyasa ekonomisi,cami/ kilise ve devlet ayırımı,inanç özgürlüğü ve insan hakları''

Şimdi baktığımızda ABD ile Türkiye'nin ne ortak yanı olabilir.

Ortadoğ u da kan ve göz yaşından başka bir şey oluşturmayan işgalci emperyalist devletle mazlumlarla tarihler yaratmış Türkiye'nin hiçbir ortak bağı yoktur.Bu bağ ancak işbirlikçi ,mandacı zihniyetin bağıdır.

Kesici'nin konuşmasına baktığımızda, Kesici'mi yoksa Rice'mi konuşuyor anlamak da güçlük çekiyoruz.

İlhan Kesici,Büyük Ortadoğu Projesi'ni şöyle savunuyor:

‘Bizim işbirliği alanımıza,çok daha kapsamlı bir çerçevede bakmamız lazımdır.Buna bir bölgesel coğrafyayla bakacaksak,bunun en azından Büyük Orta Doğu diye adlandırabileceğ imiz ve Orta Kuzey Afrikadan Hazar denizi havzasına ve oradanda Orta Asya'ya kadar uzanan bölgede ele alınması lazımdır'' kehanetlerinde bulunmakta.

İlhan Kesici,Türkiye' de yükselen antiemperyalist ABD karşıtlığından da rahatsız olmakta.Bu konuda bakın neler söylemekte:

‘Şu sıralar Türkiye'de çok büyük ölçüde bir Amerikan karşıtlığı hüküm sürmekte.Giderekte bu büyümekte.Buna göz yumulursa Amerikan karşıtlığı Giderek kök salabilir.''

Kesici bunun kök salmaması için müdahale edilmesini istemekte.

1 Mart tezkeresinin geçmemesini kızgın bir tarzda eleştirmekte.

Bakın tezkerenin geçmemesini CHP'li Kesici nasıl yorumluyor: ‘1 Martta, ABD ağır silahlı kara birliklerinin Irak'a gitmesi için Türkiye'den geçmesine izin verecek olan tezkerenin TBMM'de reddedilmesi bir facia olmuştur.''

Vah vah Allah korusun bu şahıs bakan olursa ne olur düşünün.

Ayrıca konuşmasının devamında Kesici, Irak'ın kuzeyinde kurulmaya çalışılan kukla devletin Türkiye olmadan dışa açılamayacağını öne sürerek , Türkiye bünyesinde ,himayesinde bir Kürdistan projesini savunuyor.

Şimdi sormadan edemiyorum.

Nerede Tam Bağımsız Türkiye kuruluşunda Atatürkçülük,Çumhuriyetcil ik,laiklik, devrimcilik, milliyetcilik, halkcılık.

Nerede bu ilkeleri temsil eden altı ok?

Miktat Algül

www.acikistrihbarat.com



Bu haber 677 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,438 µs