En Sıcak Konular

Neden boşanıyoruz?

14 Haziran 2007 21:59 tsi
Türkiye'de son yıllarda hızla artan boşanmaların nedeni yüzde 96 gibi yüksek bir oranla "şiddetli geçimsizlik". Peki, geçimsizliğin nedeni ne?

Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, Türkiye'de son yıllarda artan boşanmaların nedenlerini saptamak amacıyla bir araştırma başlattı. Araştırmanın 2007 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Araştırma, 2003-2006 yılları arasında en az bir boşanma davasına bakmış avukatlardan bilgi toplama yoluyla yapılacak. Şubat ayında başlatılan ve hazırlanan soruları avukatların internet üzerinden yanıtlayacağı araştırmaya yeterli katılım olmadığı için bu kez saha araştırmasına dönüldü.
Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü'nün konuya ilişkin bilgi notunda, resmi istatistiklerde boşanma nedenlerine ilişkin yer alan şiddetli geçimsizlik başlığının yüzde 96 ile en yüksek orana sahip olduğu belirtilerek, bunun boşanmaların nedenlerine ilişkin sağlıklı bir değerlendirme yapmayı ve bu konuda öneriler geliştirmeyi imkansız kıldığına dikkat çekildi. Araştırma, geçimsizliğin ana nedenlerini saptamayı amaçlıyor. Bu sayede, boşanmaların toplumsal sorun yaratacak düzeye gelmemesi için politika yapıcılara öneriler geliştirilecek.
Özellikle 2000-2001 yıllarında yaşanan ekonomik krizin aile yapıları üzerinde olumsuz etkiler bıraktığı vurgulanan notta, risk grubu içindeki ailelerin sayısında önemli bir artış gözlendiği ve bu artışın kontrol edilemeyecek düzeylere ulaştığı kaydedildi. 2000 yılında 76 bin 230 olan boşanma sayısının 2001'de 91 bin 609'da fırladığı, 2002 yılında 90 bin 454, 2003'te 89 bin 311 olarak gerçekleştiği, 2004'te tekrar 93 bin 144'e çıktığı ve 2005'te 95 bin 985'le en yüksek seviyeye vardığı belirtildi.



Bu haber 400 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,547 µs