En Sıcak Konular

Bombalar kimin ve nerede kullanılacak?

14 Haziran 2007 20:50 tsi
Bombalar kimin ve nerede kullanılacak? İstanbul Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen el bombalarının nerede kullanılacağı hala belirlenemedi. Bombaların sahibi Ulusalcı Kuvvai Milliye Derneği İstanbul il başkanı emekli astsubay Oktay Yıldırım'ın emniyetteki sorgusunda ifade vermeye yana

Ümraniye Güngör mahallesinde bulunan bir gecekonduda ele geçirilen 27 adet el bombası ve 18 adet fünye hala sırrını koruyor. Adeta cephaneliği andıran evin sahibi Mehmet D. ifadesinde el bombalarının ulusalcı Kuvvai Milliye Derneği İstanbul İl başkanı emekli astsubay Oktay Yıldırım'a ait olduğunu söylemişti. Bunun üzerine gözaltına alınan emekli astsubay Oktay Yıldırım ve Ali Y isimli zanlıların Terörle Mücadele Şubesindeki sorguları devam ediyor.

Sorguda, Emekli astsubay Yıldırım, bombaları Hasdal Askeri Kışlası'nın arkasında bulunan dere yatağında bulduğunu söyledi. Ancak bulduğu cephaneliği neden güvenlik güçlerine bildirmediği noktasına bir açıklık getiremedi. El bombaları üzerinde yapılan incelemede, bombalardan 18 tanesinin MKE, 3 tanesinin Alman yapımı ve 6 tanesinin NATO menşeli olduğu tespit edildi. Bu bombaların askeri cephanelikten çalındığına kesin gözüyle bakılıyor.

Terörle mücadele polisi yaptığı araştırmada ilginç sonuçlara ulaştı. İddialara göre el bombalarının bulunduğu muhafaza kutusunda üç adetinin eksik olduğu tespit edildi. Kayıp bombaların kullanılıp kullanılmadığı, kullanıldıysa nerede kullanıldığı, hala sırrını koruyor.

3 BOMBA KAYIP MI?

Yıldırım'dan ele geçirilen bombaların Cumhuriyet Gazetesi'ne atılan bombalarla benzerlik göstermesi ve gazete binasına yönelik saldırıda 3 adet bomba kullanılması dikkatleri bu noktaya çekti. Gazeteye atılan bombayla bu bombaların aynı olup olmadığı kriminal araştırması sonucu ortaya çıkacak.

İddiaları güçlendirecek bir gelişme de Ankara'dan geldi. Danıştay saldırısı sanıklarından Süleyman Esen'in avukatı Mehmet Ener bugün davanın görüldüğü 11. ağır ceza mahkemesine başvurarak Cumhuriyet gazetesine atılan el bombalarının nasıl temin edildiğinin araştırılmasını istedi. Cumhuriyet gazetesine bomba attığını itiraf eden Danıştay saldırısı sanığı Alparslan Aslan ilk ifadesinde el bombalarını Süleyman esen'in temin ettiğini söylemiş daha sonra ise bu ifadesini yalanlamıştı. Avukat Mehmet Ener bundan önce de iki defa mahkemeye başvurarak el bombalarının menşeinin araştırılmasını istemiş fakat bu talebi dikkate alınmamıştı.

Poliste çok fazla ifade vermeyen ulusalcı eylemlerin baş aktörü Emekli astsubay Oktay Yıldırım'ın ilişkileri mercek altına alındı. Bombaların neden Ümraniye’de bir evde tutulduğu bir eylemde kullanılıp kullanılmayacağı henüz netleşmiş değil. Ancak Oktay Yıldırım'ın www.kuvvaimilliye.net adresli internet sitesinde yazdığı son yazısı bazı eylemlerin habercisi gibi.

İşte Yıldırım’ın yazdıkları

ANKARA'DA, ULUS MEYDANINDA, ULUSA KARŞI, TÜRK ULUSUNA KARŞI BİR SALDIRI YAPILDI. YENİLERİ VE BELKİ DAHA FAZLA ZARARA YOL AÇANLARI YAPILACAK. YENİ BOMBALAR PATLAYACAK MEMLEKETİN KALBİNDE. BELKİ YENİ CİNAYETLER İŞLENECEK VE SUİKASTLAR YAPILACAK YENİ KAOSLAR İÇİN.

samanyoluhaber.com



Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,853 µs