En Sıcak Konular

Nedim Şener hapis cezası istiyor

7 Aralık 2011 17:41 tsi
Nedim Şener hapis cezası istiyor Gazeteci Nedim Şener, “Ergenekon” soruşturmasının gizliliğini ihlal ettiği iddiasıyla yargılandığı davadan beraat etti. Ancak Şener, buna rağmen hapis cezası istedi. İşte sebebi...

Duruşmaya, Nedim Şener'in, 'Hrant Dink cinayeti ile Ergenekon arasındaki bağın resmi kayıtlara geçmesi için Ergenekon davasında da yargılanan biri olarak bana hapis cezası vermenizi istiyorum' yönündeki sözleri damgasını vurdu.

Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, “Odatv davası” kapsamında tutuklu bulunan ancak bu davanın tutuksuz sanığı Şener cezaevinden getirildi.

Duruşmada savunmasını yapan Şener, Hrant Dink cinayetinde Ergenekon bağlantısı olduğunu ve bunun kanıtlarının emniyette yer aldığını ifade etti.

Şener, Ergenekon soruşturması ile Hrant Dink cinayeti arasında bağlantı olduğunu gözler önüne sermek için şemayı yayınladığını ifade ederek, "Bu şemayı istihbarat teşkilatı hazırlamasına rağmen mahkemeye hazırlamadık diye beyanda bulundular. Ben kitapta yazdıktan 1 yıl sonra bu şemalar taraflarca zamanında Ergenekon soruşturmasını yürüten savcı Zekeriya Öz'e sunuldu. Ancak Hrant Dink cinayeti ile Ergenekon soruşturması birleştirilmedi" dedi.

'BANA HAPİS CEZASI VERİN'

Şener, "Ergenekon davasının son duruşmasında savcı mütalaasında Ergenekon yapılanması ile Dink cinayeti davası arasında ilişki olduğuna inandığını ancak delillendiremediğini beyan etti. Bu şemalar belki de davanın en güçlü delilleri ama araştırma yapılmadı. Bu suçtan cezalandırılmam halinde bu şemalar ilk kez hukuki zeminde meşru kılınacak. Ergenekon sanığı bir kişi olarak Dink cinayeti ve 'Ergenekon' arasında bağlantı var diyen başka bir sanık bulamazsınız. Benim bu davada cezalandırılmam ya da beraat etmem önemli değil. Dink cinayetinin aydınlatılması önemlidir" diye konuştu.

"Bana ceza verecekseniz hapis cezası verin'' diyen Şener, "Lütfen para cezasını geri çekin. Türk gazetecisi ölümden ve mahkumiyetten korkmaz. Gazetecilik para meselesi değildir. İnciniyorum" dedi.

HAPİS İSTENİYORDU

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, 9 Şubat 2009 tarihinde Milliyet gazetesinin 11. sayfasında yayınlanan "Emniyet’ten İlginç Şema" başlıklı haberde, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen “Ergenekon” soruşturmasıyla alakalı suçlu olarak gösterilen kişilere ait fotoğrafları basıp, kişileri suçlu olarak damgalanmalarına neden olunduğu ve gizliliğin şartlarına uyulmadığı belirtiliyor.

İddianamede, haberi hazırlayan Nedim Şener’in “gizliliği ihlal etmek” suçundan 2,5 ila 8 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyordu.


Hürriyet



Bu haber 710 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,504 µs