En Sıcak Konular

Moskova'da protestolar devam ediyor

7 Aralık 2011 15:34 tsi
Seçimden sonra Rusya karıştı. Binlerce polis geniş güvenlik önlemi alıyor. Polis helikopterleri kent üzerinde devriye uçuşu yapıyor

Rusya'da Pazar günü yapılan parlamento seçimlerine hile karıştırıldığı iddiasıyla iki gündür protesto gösterisi yapan muhaliflere karşı polis kentte geniş güvenlik önlemleri alırken, polis helikopterleri de başkent üzerinde devriye uçuşu yapıyor.
Rus haber ajansları, bugün muhaliflerin yanı sıra Başbakan Vladimir Putin yanlıların da gösteri yapmasını göz önünde bulunduran polisin kentte yoğun güvenlik önlemi aldığını belirttiler.

Moskova ve Rusya'nın ikinci büyük kenti St. Petersburg'da dün muhaliflerin yaptığı gösteride yüzlerce kişi polis tarafından gözaltına alınmış, iktidardaki Birleşik Rusya Partisi (BRP) yanlıları da başkent Moskova'daki muhaliflerin gösterilerini, ''Rusya, Putin'' sloganlarıyla bastırmaya çalışmıştı.

Seçimlerde sayım sırasında ciddi ihlaller yapıldığını savunan muhalifler, ''facebook'' paylaşım sitesinden Cumartesi günü başkent Moskova'da kalabalık bir gösteri düzenlenmesi için şu ana kadar 10 bine yakın imza toplamış durumda.
Rus güvenlik yetkilileri tarafından dün yapılan açıklamalarda, seçim gününden itibaren başkente 53.500 güvenlik görevlisinin gönderildiğini belirtmişlerdi.

St. Petersburg'da da dün yapılan ve binlerce kişinin katıldığı protesto gösterisinde 200 kişi gözaltına alınırken, Rostov-on-Don kentinde de yapılan gösterilerde 25 kişi gözaltına alındı.

Kremlin yanlıları da başkent Moskova'da geniş katılımlı gösteri düzenlerken, analistler bu durumun Rus toplumunun seçim sonuçları konusunda nasıl bölündüğünü ortaya koyduğunu belirtiyorlar.

Merkez Seçim Komisyonu'na başvurarak adaylığını bugün resmen ilan eden Putin, oy kaybının seçmenlerin iktidardaki partiden memnun olmadığı için kaçınılmaz olduğunu belirtmiş, ancak BRP yetkililerinin yolsuzluğa bulaştığı iddialarını kabul etmemişti.

aa



Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,231 µs