En Sıcak Konular

O ihtimali değerlendirmek dahi istemiyoruz

7 Aralık 2011 15:08 tsi
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Roj TV'nin kapatılmaması gibi bir ihtimali değerlendirmek dahi istemiyoruz.'' dedi.



Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da gerçekleştirdiği iki günlük ziyaretin ardından basın mensuplarıyla bir araya gelen Bakan Bağış, "Terör örgütünün borazanı haline geldiği bu kadar bariz olan, bugün savcının mütalaasında da detaylandırılan bir konuda bağımsız Danimarka yargısının doğru kararı alacağını ümit etmek istiyorum. Alternatifini düşünmenin abesle iştigal olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Roj TV'nin alternatif kanalları konusunda ilgili mercilere hem Danimarka'da hem de bölge ülkelerini uyardıklarını belirten Bağış, şöyle devam etti: "Türkiye'nin hassasiyetini ilettik. Türkiye'nin işbirliğini ve müttefikliğini önemseyen hiçbir ülke Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına silah sıkan, mecliste grup kurabilecek kadar demokratik hakka kavuşmuş olmasına rağmen temsil ettiği meclisin devletine saldıran bir zihniyete hoşgörüyle yaklaşmamalıdır. Ben dünkü konuşmamda da söyledim. Kopenhag'ın güvenliği Şırnak'ta Batman'da başlar. Berlin'inki de Paris'inki de Stockholm'unki de Türkiye'nin sınırlarında başlar. Bizim artık birbirimize duyarsız kalma gibi bir durumumuz yok. Eğer NATO üyesi ülkelersek eğer, AB'de işbirliği yapıyorsak, eğer bu kadar ikili ticaretimiz varsa bu ülkelerin de Türkiye'nin haklı hassasiyetlerini önemsemeleri gerekir. Önemseyeceklerine de inanıyorum."

"DANİMARKA'NIN DÖNEM BAŞKANI OLARAK PERFORMANSINI ZAMAN GÖSTERECEK"

Bakan Bağış Danimarka ziyaretinin ikinci gününde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Danimarka'daki temaslarıyla ilgili, "Danimarkalılar bir şey söylemekten çok dinlediler ve Türkiye'nin hassasiyetlerini öğrenme fırsatu buldular.'' diyen Bakan Bağış sözlerine söyle devam etti: "Dönem başkanlığından beklentilerimizi paylaştık. Zannediyorum almaları gereken mesajı aldılar. Ne kadar yaptırım kullanabilecekler, ne güçlü bir erformans göstereceklerini zaman gösterecek. Ben bu seyahati geçen yılki seyahatimle kıyasladığımda Danimarkalıların Türkiye'nin potansiyelini daha iyi idrak etmeye başladıklarını fark ettim. İki ziyaret arasındaki farklılıklara baktığımda Türkiye'nin ekonomik gücünün daha çok ön plana çıktığını Türkiye'nin bölgede oynadığı rolün Türkiye'nin AB'ye olası katkılarının artık idrak etmeye başladıklarını gördüm. Tabii bu beni umutlandırdı."

"TÜRKİYE-DANİMARKA İLİŞKİLERİNİ OLUMSUZ ETKİLEYEN TEK KONU ROJ TV"

Bağış Türkiye ile Danimarka arasındaki ilişkileri olumsuz etkileyen tek konunun Roj TV olduğunu söyledi. "O konuda da gereğini yapacağını ümit ediyoruz. Tabii ki devam eden yargı sürecine herhangi bir şekilde müdahale etmemiz söz konusu değil. Ama beklentilerimizi paylaşmak da bir müttefik olarak bizim en doğal hakkımız." diyen Bağış, NATO müttefiki iki ülkenin tehditlere karşı birbirini koruma sorumluluğunun bulunduğunu hatırlattı. Egemen Bağış, "Türkiye'nin bugün çok önemli bir meselesidir terörle mücadele. Temaslarımda bunun sadece bizim sorunumuz olmadığını AB'nin de sorunu olduğunu çünkü PKK'nın sadece bir terör örgütü olmadığını aynı zamanda çok kapsamlı bir uyuşturucu çetesi olduğunu ve Avrupa'nın gençlerini zehirleyerek öldürdüğünü vurguladım. Bu konuda da verileri paylaştığımızda ikna olmamaları mümkün değil." diye konuştu.

"GENEL İŞLER KOMİTESİ'Nİ LÜZUMSUZ İŞLER KOMİTESİNE ÇEVİRMEK AB'NİN ÇIKARLARINA AYKIRIDIR''

Bakan Bağış, AB Genel İşler Komitesi'nin luzumsuz işler komitesine dönüştürüldüğünü söyledi. "AB Genel İşler Komitesi'nde liderlere sunulmak üzere oluşturduğu taslak metine atıf yapan Bağış, şunları söyledi: "O metin içerisinde özellikle Kıbrıs Rum Kesiminin her zamanki şımarık tavırlarına yenik düştüler. Orada Türkiye'ye bir takım çağrılarda bulunurken Rum Kesiminin bu tutumuna karşı hiçbir söylem içermemesini ben çok manidar buluyorum. Genel İşler Komitesi'ni, lüzumsuz işler komitesine çevirmek AB'nin çıkarlarına aykırıdır. Bu AB'nin içine düştüğü akıl tutulmasının bir başka göstergesidir. Şuanda Türkiye AB'nin içine düştüğü yangını söndürebilecek itfaiye konumundadır. Ama bu itfaiye ile yangın arasına duvarlar örmek sadece sıkıntı yaşayan AB'ye zarar verir."

''DARBE DÖNEMİNDE TÜRKİYE'NİN YEDİĞİ KAZIĞI HALA ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORUZ''

Bakan Bağış, bazı AB ülkelerinin Türkiye'ye yönelik vize uygulamasının arkasında 80 darbesini yapan zihniyetin yattığını söyledi. Bağış, ''Ankara anlaşmasının imzalandığı yıllarda AB üyesi olan ülkelerin bize vize uygulamaması gibi bir madde vardı. Ancak 80 ihtilali sonrası Türkiye'yi ziyaret eden hastalıklı zihniyet bazı Türkiye vatandaşlarının Avrupa'ya sığınmasını engellemek için bu haktan vazgeçtiler. O dönemde bize vize uygulamalarına yeşil ışık yakmışlar hatta teşvik etmişler. 80 darbesi sonrasında ülkenin evlatlarını yargılayabilmek için, siyasi sığınmalara son vermek için bazı AB ülkelerinin bize vize uygulamasını istemişler. Yani bu bir kez daha gösteriyor ki demokrasinin kötü olduğu dönemler bile demokrasinin olmadığı dönemlerden 10 kat daha iyidir. O darbe döneminde Türkiye'nin yediği kazığı biz hala çıkarmaya çalışıyoruz.'' dedi.

Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,645 µs