En Sıcak Konular

'Türkiye ikinci bir Habur vakası yaşayabilir'

7 Aralık 2011 12:17 tsi
'Türkiye ikinci bir Habur vakası yaşayabilir' 'Şike yasası'nda indirime giden düzenlemenin yeniden Meclis'te görüşülecek olmasına AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, sert tepki gösterdi.

AK Partili milletvekillerinin üçte ikisinin bu yasaya karşı olduğunu bildiğini söyleyen Tayyar, yasanın yürürlüğe girdiği andan itibaren spordaki Ergenekon'un cirit atacağını, çete ve mafyalarla mücadele etmenin imkânsız hale geleceğini söyledi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Tayyar, düzenlemenin referanduma götürülmesini, 'evet' çıkması halinde istifa edeceğini açıkladı. "Bu yasa yürürlüğe girdiğinde telafisi imkânsız zararlar açılır." uyarısında bulunarak, partisinin düzenlemeye ilişkin desteğini, "10 yıldır çetelerle mücadele etmiş bir siyasi partinin refleksi bu olmamalıydı. Bundan dolayı çok üzüntülüyüm. Bu kanun çıkarsa, arkasında bizim korktuğumuz gibi devam eden operasyonun malum şüphelileri bırakılırsa ve bu bir gösteriye dönüşürse, Türkiye ikinci bir Habur vakası yaşayabilir, AK Parti açısından." şeklinde değerlendirdi. Gazetecilerin sorusu üzerine 'Başbakan'ın ne düşündüğünü bilmediğini' belirten Tayyar, "AK Partili 2 grup başkan vekilinin aynı minvalde açıklama yapması tesadüf gibi gözükmüyor. Sayın Başbakan'ın talimatı doğrultusunda bir açıklama gibi geldi bana. İnşallah öyle değildir." dedi.

Tayyar şöyle devam etti: "12 Haziran'dan bu yana çoğu zaman Meclis'te birbirimize giriyoruz. Ama üzerinde uzlaştığımız ve ilk çıkardığımız kanunun şike kanunu olması da üzüntü verici. Şike konusunda bu uzlaşmayı göstermemiz talihsizlik olmuştur. Buna destek verenler yarın çocuklarına ne anlatacak bilemiyorum."

Kanunda şike cezasının 5-12 yıldan 1-3 yıla indirildiğini hatırlatan Şamil Tayyar, şikenin hafif bir suçmuş gibi gösterilmesine de tepki gösterdi. Üniversite sınavında kopya çeken öğrencilere ÖSYM Teşkilat Kanunu'nun öngördüğü cezaları örnek göstererek, "Üniversite sınavına giren öğrenci kopya çekerse 1-4 yıl, salondaki görevli öğrencilerden birine yardım ettiği zaman 3-8 yıl arasında yargılanıyor, kopya örgütlü ise 4,5 ila 12 yıl ceza ile yargılanılıyor. Kopya çekene onlarca yıl ceza verildiği hukuk sisteminde şike suçunun az ve cezasının ağırmış gibi gösterilmesini doğru bulmuyorum." şeklinde konuştu.

Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,900 µs