En Sıcak Konular

Merkel ölüm listesinde

7 Aralık 2011 10:45 tsi
Merkel ölüm listesinde Irkçı Altermedia sitesinde yayınlanan ve üst düzey siyasetçilerle gazetecilerin öldürülmesi çağrısı yapılan suikast listelerinde Almanya Başbakanı Merkel’in de ismi var.

Almanya’da Neonazi grupların favori sitesi olan ‘Altermedia’da 2008 yılında Almanya Başbakanı Angela Merkel’e karşı ölüm tehditleri içeren yazıların yer alması ülkedeki ırkçılık ve nefretin boyutları ile geçmişinin ne kadar derinlere gittiğinin kanıtlarından. ‘Nefret suçu’ işlediği gerekçesiyle aldığı cezayı hala çekmeyen Axel Möller adlı Neonazi’nin kurduğu ve yönettiği ırkçı site Altermedia’da yayınlanan suikast listelerinde yer alan Merkel için ‘ limuzinden inerken kafasına bir kurşun sıkılsa herşey çok daha iyi olur’ ifadeleri kullanılmış.

Zwickau terörist hücresinin yakalanmasının ardından Almanya’da aşırı sağ tehdide karşı alarma geçilmesine karşın bu sitede suikast listeleri hala yayınlanmaya devam ediyor. Listede önde gelen siyasetçilerin yanı sıra Neonazilerce ‘düzenin koruyucuları’ olarak nitelendirilen bazı gazetecilerin de isimleri bulunuyor. Sitede Almanya Şansölyesi Angela Merkel’e suikast çağrısının yapılmasının Alman basınına yansımasının ardından Hamburg Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlatmıştı. Basın son dönemde ise sitenin kurucusu Axel Möller’in ‘nefret’ ve ‘cinayete teşvik’ gibi suçlardan hüküm giymesine karşın nasıl olup da hala serbest bir insan gibi hayatına devam edebildiğini sorgulayan haberlere yer veriyor.

Belçika’da iç karışıklık çıkaracaklardı

Öte yandan Almanya’da yasaklı olan ancak Avrupa’da etkin bir Neonazi örgütü olan ‘Kan ve Şeref’ adlı grubun 2006’da Belçika’da siyasetçilere ve Müslüman toplumun liderlerine karşı suikast düzenleme planları yaptığı ancak bunun Belçika polisi tarafından engellediği ortaya çıktı.

Alman Maerkische Allgemeine gazetesinin haberine göre, ‘Kan ve Şeref’ örgütünün bu cinayetler yoluyla Belçika toplumunu iç karışıklıklara sürüklemeyi planladığı ve bu karmaşık ortamdan da yararlanarak ‘Hitler gibi’ iktidarı ele geçirmeyi planladıklarını yazdı. Aralarında rütbeli askerlerin de olduğu bu örgütün aynı zamanda modern silahlar ve bombalara da sahip olduğunu da değinin Allgemeine gazetesi ayrıca NATO’nun Belçika’nın başkenti Brüksel’deki merkez binasına rahatça giren Tamara V. adındaki kişinin de bu örgütle birlikte çalıştığını yazdı.

Türkler Neonazisiz Almanya için yollara düştü

Almanya’da 8 Türk’ün kurban gittiği seri cinayetlerin sorumlusu Neonaziler, Berlin’de 160 araçlık oluşan bir konvoyla protesto edildi. Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg’den hareket edip aşırı sağcı Milliyetçi Demokratik Parti (NPD) merkezine gelen protestocular, buraya siyah çelenk bıraktı. Herhangi bir olayın yaşanmadığı gösteri sırasında konvoya motosikletli polisler eşlik etti. Berlin Brandenburg Türk Toplumu tarafından düzenlenen gösteride, eylemciler Naziler tarafından ‘kurtarılmış bölge’ görülen bir bölgeye giderek ‘ Almanya’nın bu bölgeleri de bizim için güvenlidir. Almanya’da bizim yaşayamayacağımız bir yer olamaza’ mesajı verdi. Türk göstericiler İçişleri Bakanlığı’nın önüne de gidip kahverengi gözlükler takarak Alman devletinin Neonazi tehdidi üzerine yeterince gitmemekle eleştirdi.

Star



Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,418 µs