En Sıcak Konular

MİT ve jandarmadan insan tacirlerine operasyon: 38 gözaltı

7 Aralık 2011 10:13 tsi
Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine gitme hayali kuran kaçaklara yönelik operasyonlarda aralarında organizatörlerin de bulunduğu 38 kişi gözaltına alındı.

367 göçmenin yakalandığı operasyonlarda Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) katkı sağladığı belirtildi. 14 aşamalı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda kaçakların özellikle deniz yolu kullanılarak Türkiye'ye getirildikleri ortaya çıktı.İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından alınan istihbarat bilgilerinden yola çıkılarak Afganistan, Irak, Pakistan ve Filistin uyruklu kaçakların Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine götürülmeye çalışıldığı belirlendi. Jandarmanın 28 Şubat 2011 tarihinden itibaren takibe aldığı şebeke yaklaşık 9 ay boyunca adım adım takip edildi. MİT'in destek vermesiyle zanlıların kaçakları özellikle deniz yoluyla Türkiye'ye getirdikleri belirlendi. İstanbul, Antalya, Edirne, Muğla ve Van'da bulanan zanlıların yakalanması için jandarma harekete geçti.

İstanbul jandarması ve MİT'in koordineli olarak yürüttüğü çalışmada 14 aşamalı bir plan uygulamaya konuldu. Başlatılan çalışma sonucunda kaçakların koordine edilmesi olayında yer aldığı belirlenen 20 kişi gözaltına alındı. Bu operasyonda farklı uyruklardan 367 kaçak yakalandı. Kaçaklar sınır dışı edilirken gözaltına alınan 20 zanlıdan 6'sı tutuklandı.

ASIL OPERASYON SONA SAKLANDI

14 aşamadan oluşan operasyon zinciriyle insan tacirlerinin üzerine giden ekipler en kapsamlı operasyon için düğmeye bastı. Şebekenin lider isimlerini de belirleyen MİT-Jandarma, harekete geçerek İstanbul'da 23 farklı adres belirledi. İzmir, Edirne, Şanlıurfa illerinde de zanlıların adresleri tespit edilerek kapsamlı bir operasyon başlatıldı. 350 jandarma ile adreslere giren timler şebekenin önde gelen isimleriyle birlikte 18 kişiyi gözaltına aldı. Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda 6 adet oto satış sözleşmesi, 1 adet tekne ruhsatı, 5 adet senet, 2 adet pasaport, 3 adet kredi kartı, 1 adet banka havale dekontu ele geçirildi.

Yakalanan şüphelilerin 60 ayrı suç kaydının olduğu belirlendi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden aralarında Antepli kod isimli H.T'nin de bulunduğu 15 zanlı tutuklandı.

cihan

Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,641 µs