En Sıcak Konular

Zeytinburnu'nda radyoaktif madde şüphesi

7 Aralık 2011 10:05 tsi
Zeytinburnu'nda boş bir arsaya radyoaktif madde bırakıldığı ihbarını alan itfaiye ekipleri alarma geçti.

Olay yerine gelen öncü itfaiye ekipleri bazı naylon maddelerin bulunduğunu ve üzerinden dumanlar çıktığını gözlemleyince, kimyasal maddelere müdahale edebilen donanımlı ekibin olay yerine gelmesini istedi. Özel kıyafetini giyen uzman, olay yerinde radyasyon ölçümü yaparak kürekle numune aldı.

İstanbul itfaiyesine düşen bir ihbar ekiplere gece boyunca heyecanlı dakikalar yaşattı. Zeytinburnu'nda boş bir arsaya radyoaktif madde içeren bazı çöplerin döküldüğünü anlatan ihbarcı, olay yerine itfaiyenin gelmesini istedi. Bunun üzerine arsanın bulunduğu yere önce itfaiyenin yangın söndürme araçları geldi.

Ekipler yangına müdahale etmek istedi; fakat durumu şüpheli görünce itfaiye merkezine bilgi verdi. İtfaiye komuta merkezi de olay yerine Başakşehir itfaiye grubunda görev yapan tehlikeli maddelere müdahale aracını sevk etti. Radyoaktif madde paniğinin yaşandığı yere gelen araç önce söz konusu çöplük alanı aydınlattı. Daha sonra araçtan inen uzman, özel kıyafetini giyerek radyasyon ölçüm cihazı ile birlikte arsaya doğru yöneldi.

Söz konusu yerde detaylı inceleme yapan uzman, daha sonra bir kürekle olay yerinden numune aldı. Bu sırada topraktan dumanlar çıkmaya devam etti. İtfaiye ekipleri de olay yerinde incelemeler tamamlanıncaya kadar herhangi bir soğutma işleminde bulunmadı. Olay yerinde radyoaktif madde ya da başka bir kimyasal madde olup olmadığı yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkacak.

TAKSİCİ: BÖYLE BİR ŞEY VARSA KAÇAR GİDERİZ

Olay yerinin hemen yanında bulunan taksi durağında çalışan taksiciler de gece boyunca yapılan incelemeleri yakından takip etti. Olay yerinde radyoaktif madde ya da tehlikeli bir başka maddenin bulunması durumunda kaçıp gideceklerini ifade eden bir taksici esnafı, "İtfaiyeden iki kişi geldi. Bize arkada yanan maddenin kimyasal madde olduğunu söylediler. Suyu vurdukça daha çok yandığını söylediler. Dört-beş tane itfaiye ekibi geldi. Bir tane yer inceleme ekibi geldi. Bize yakın bir yer; ama itfaiyeciler olduğu için hiç endişe duymuyoruz. Sonucunu merak ediyoruz. Böyle bir şey varsa kaçar gideriz buradan." diye konuştu.

Öte yandan belediye de olay yerine yol bakım onarım çalışmaları yapan ekiplerinden bir kepçeyi gönderdi. Olay yerine gelen kepçe operatörü de taksiciler gibi çalışmaların tamamlanmasını beklediğini söyledi.

cihan

Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,922 µs