En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu CHP'de kıyıma başladı

7 Aralık 2011 08:27 tsi
Kılıçdaroğlu CHP'de kıyıma başladı CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün Dersim açıklamalarıyla başlayan süreç, CHP'de tedip (terbiye etme) sürecine dönüştü.

Dersim katliamına ilişkin partinin söylemini eleştiren Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Değer'in görevden alınmasının ardından Tunceli İl Başkanı Hüseyin Güneş de kızağa çekildi. Parti içi muhalefete yakın 21 il başkanının daha görevden alacağı ifade ediliyor.

TUNCELİ'DEN BAŞLADI

Dersim tartışmalarını fırsat bilen 'ulusalcı' muhalefet, CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav'ın 'taban hareketi' ile partiyi yeniden ele geçirme çalışmalarına başladı. Sav ekibi, il başkanlarıyla görüşmelerini yoğunlaştırdı ve yeni genel başkan arayışlarına girdi.

Dersim tartışmalarını hesaplaşmaya dönüştüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise tehlikeye giren koltuğunu sağlamlaştırmak için tasfiye sürecine girişti. Daha önce 'Dersim özrü' dileyen Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Değer'i görevden alan Kılıçdaroğlu tasfiye sürecine de tartışmaların merkezinde olan Tunceli'den başladı.

SIRADA 21 İL BAŞKANI VAR

Tunceli İl Başkanı Hüseyin Güneş'i önceki akşam görevden alan Kılıçdaroğlu'nun, parti içi muhalefetle işbirliği yapan il başkanlarını bir bir uzaklaştıracağı ifade ediliyor. Kılıçdaroğlu'nun hedefinde Aksaray, Artvin, Balıkesir, Bolu, Denizli, Düzce, Erzincan, Gaziantep, Iğdır, Kars, Kırşehir ve Mardin'in de bulunduğu 21 il başkanı var. Partinin eski Genel Sekreteri Önder Sav ve Baykal'a yakınlığıyla bilinen Yılmaz Ateş ile görüşen il başkanlarının görevden alınacağı konuşuluyor.

AĞABEY DE YÖNETİMDE

Tunceli İl Başkanı Hüseyin Güneş ve yönetim kurulu üyeleri, MYK tarafından görevden alınarak, yerlerine atamalar yapıldı. İl Başkanlığı'na Kılıçdaroğlu'nun okul arkadaşı Kemal Bozkurt atandı. Tunceli İl Başkanlığı'ndaki bir diğer şaşırtıcı gelişme ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Tunceli'de yaşayan emekli öğretmen ağabeyi Yusuf Ziya Kılıçdaroğlu'nun da il yönetim kurulu listesine alınması oldu.

HUKUKİ DAYANAĞI YOK

Görevden alınan Güneş'in ise Cuma günü Tunceli'de açıklama yapacağı öğrenildi. Güneş, kendilerinin en başarılı il teşkilatı olduğunu ve görevden alınmalarının bir hukuki dayanağının olmadığını ifade etti. Güneş, Tunceli il başkanlığı yönetim kurulu üyelerinin tamamının ise Kılıçdaroğlu ailesine yakın isimlerden oluştuğunu iddia etti.

Bozkurt, Öymen'e kızıp partiden istifa etmişti

Tunceli'deki yeniden yapılanma CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil tarafından il başkanlığına faksla bildirildi.

Gönderilen faksta şu ifadelere yer ve-rildi: "5 Aralık 2011 tarihli merkez yönetim kurulu toplantısında Tunceli il yönetim kurulunun durumu görüşülmüştür. CHP tüzüğünün 43. maddesi uyarınca İl Başkanı Hüseyin Güneş ve il yönetim kurulunun, gizli oyla ve katılan üyelerin oybirliği ile görevden alınmasına, kongre ortamında partinin çalışmalarının aksatılmaması, ayrıca uyumlu çalışmaların sağlanması için il yönetim kuruluna Kemal Bozkurt'un başkanlığında aşağıda isimleri yazılı olan üyelerin atanmasına, Merkez Yönetim Kurulu'nun 5 Aralık 2011 tarihli toplantısında karar verilmiştir." Tunceli İl Başkanlığı'na atanan ve kentte eczacılık yapan Kemal Bozkurt, 2009 yılında Onur Öymen'in yaptığı Dersim açıklamaları nedeniyle CHP'ye tepki göstermiş ve parti üyeliğinden istifa etmişti. CHP Genel Merkezi tarafından atanan yeni yönetimde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ağabeyi emekli öğretmen Yusuf Ziya Kılıçdaroğlu da yer aldı. Yönetim kurulunun diğer üyeleri şu isimlerden oluştu: Murat Kaya, Özlem Şen, İmam Erdem, Ekrem Öz, Nuriye Boztaş, Tülay Barut, Nursen Cömert, Deniz Karaağaç, Hüseyin Şengezer, Timur Özsoy, Baba Meriç, Aydın Karataş ve Yaşar Adın.

Yeni Şafak



Bu haber 688 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,362 µs