En Sıcak Konular

AB'den BDP'ye PKK mesajı!

7 Aralık 2011 08:16 tsi
AB'den BDP'ye PKK mesajı! AB ülkelerinin Ankara Büyükelçileri, BDP'nin Dış İlişkiler Komisyonu üyeleriyle bir araya geldikleri yemekte "BDP terör örgütü PKK'dan uzak durmalı" mesajı verdi.

Büyükelçiler Kürt sorununun çözümü için yeni anayasayı işaret etti...

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile akşam yemeğinde bir araya gelen AB büyükelçileri, AB'ninterörkonusundaki tavrını anımsattı. Kürtlerin siyasal taleplerini Meclis zemininde dile getirerek, mücadele etmesi gerektiğini ifade eden büyükelçiler, "Yeni anayasa Kürt sorununun çözümü için umut veriyor" dedi. BDP Dış İlişkiler Komisyonu, AB üyesi ülkelerin büyükelçilerine akşam yemeği verdi. 19 büyükelçilik temsilcisinin katıldığı yemek yaklaşık 2.5 saat sürdü. Yemeğe Demirtaş'ın yanı sıra BDP Van Milletvekili Nazmi Gür katıldı. Yemekte, yeni anayasa çalışmaları, Arap baharı ve Suriye, PKK,KCKoperasyonları başta olmak üzere siyasi gelişmeler değerlendirildi.

"ANAYASA UMUT!"

Büyükelçiler, hükümetin yeni anayasa çalışmalarına dikkat çekerek, "Yeni anayasa herkes için bir umut. Kürt sorununun çözümü için de kapı açacaktır. BDP de bu sürece destek vermeli" dedi. Bunun üzerine Demirtaş da, "Yeni anayasa konusunda başından beri pozitif bir tutum ortaya koyduk. Ancak bazı kaygılarımız var. Onlar giderilmeli. Her şeye rağmen destek vermeye devam edeceğiz" diye konuştu. Demirtaş, BDP'li belediye başkanları ve Kürt siyasetçilerin tutuklandığını söyleyince büyükelçiler, "Kürtler ne talep ediyor?" diye sordu. Demirtaş, anadilde eğitim başta olmak üzere talepleri sıraladı. Büyükelçiler ise demokratik hak olarak ifade edilen taleplerin Meclis zemininde aranması gerektiğini, şiddetin çözüm olmadığını dile getirdi. Büyükelçiler, AB'nin terör konusundaki tavrını anımsatarak, "BDP de terör örgütüne mesafeli durmalı. Dünyanın terör konusundaki tavrı ortada. Kürt sorununun çözümü için anayasa gibi bir fırsat var, bu doğru kullanılmalı" değerlendirmesini yaptı.

"AB, uzaklaşıyor "

Yemeği değerlendiren Demirtaş ise Avrupa ülkelerinin AK Parti'den uzaklaştığı izlenimi edindiğini belirterek "Türkiye'nin AB reformları konusunda Avrupa'dan uzaklaştığını düşünüyorlar" dedi.

BDP'NİN ÇÖZÜMLERİ

Büyükelçilik temsilcileri Demirtaş'a, "BDP iktidarda olsaydı, nasıl davranırdınız? Çözüm önerileriniz nedir?" diye sordu. Demirtaş, katılımcı bir anayasa istediklerini belirterek, "Parti programımızda demokratik özerklik vurgusu dikkate alınmalı. Bu kapsamda ana dilde eğitim ve anayasal vatandaşlık talebi dikkate alınmalı. Terörle Mücadele Yasası başta olmak üzereTCKve ilgili yasalarda değişiklik yapılmalı. Biz iktidarda olsak Türkiye'nin önünü açacak bu çalışmaları bekletmeden uygulamaya geçirirdik" yanıtını verdi. Demirtaş, hükümetin amacının Kürt sorununu muhatapsız bırakmak olduğunu iddia etti.

'Sizin de iddianameniz hazırlanır'

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısında KCK operasyonlarına tepki gösterirken, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) "Gün gelir, sizin de iddianameniz hazırlanır" diyerek yüklendi. KCK davalarının beş ay sonra üç yılını dolduracağını anlatan Demirtaş, anadilde savunma hakkının engellendiğini, avukatların savunma hakkının kısıtlandığını savundu. Demirtaş, "Bunun adı hukuk değildir, bu birAKPyargılama sistemidir" dedi. Avukatların dinlenmesine ilişkin "Uçan kuştan haberi olan istihbaratın bundan haberi yok mu?" diye soran Demirtaş, şunları söyledi: "Bu dinlemeler bizimle ilgili olduğu gibi sizin için de yapılıyordur. Gün gelir, sizin de iddianameniz hazırlanır. Hangi başsavcı nerede ne görüşme yaptı, gün gelir açıklanır."

sabah


Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,744 µs