En Sıcak Konular

'İran, Suriye’de katliamı kolaylaştırıyor'

6 Aralık 2011 16:31 tsi
'İran, Suriye’de katliamı kolaylaştırıyor' ABD dışişleri bakanı yardımcısı, İran’ın Suriye’deki katliamlara ortak olduğunu savundu. Ardından uzun vadede bu desteğin fayda getirmeyeceğini ifade etti. Diğer yandan Suriye İstihbaratından on ikisinin görevden ayrıldığı bildirildi.

Amerika Dışişleri Bakanı Yardımcısı Jeffrey Feltman, protesto hareketlerini bastırmada Suriye Rejimi’ni desteklediğini vurguladı. Ardından Tahran’ın Suriye halkının katletmesini desteklediğine ve kolaylaştırdığına, bu hususta yardım sunduğuna işaret etti.

Feltman şöyle konuştu: ‘Muhalefetçilerin iletişimini takip etmek için teknik destek sunuyorlar. Ayrıca Suriye dahilinde görülen barışçıl protestoları bastırma eylemlerine katılıyorlar. Uzun vadede bu yardımların, İran-Suriye ilişkilerinin menfaatine olacağını sanmıyorum.’

Öte yandan aktivistler, İdleb’deki İstihbarat Kompleksi’nden en az on iki istihbarat elemanının görevinden ayrıldığını ifade etti. Baas Güçleri’nce hazırlanan raporlara göre bu ayrılmanın ilk büyük bölünme olduğuna işaret ediliyor.

Eylemciler, geçen Cumartesi akşamı, İdleb’deki Hava Güçleri İstihbarat Kompleksi’ndeki görevlerinden ayrılan istihbaratçıların kaçmasından sonra silahlı çatışma çıktığını ve iki taraftan toplam yaralanan ve ölen kişi sayısının 10 olduğunu belirtti.

Reuters’in haberine göre İdleb’den kendine Ala ismini takan bir aktivist şöyle dedi: ‘Ordudan ayrılanlar yakındaki Jebel’uz Zaviye bölgesinde konuşlanıyor. Kompleksin yakınlarında görüldüler. Görünüşe göre koordineli bir operasyonla, ayrılan diğer şahısların kaçmasına yardım ettiler.

Kompleksin korunması için ordunun kışlalarından zırhlılar çağırıldı. Sabaha kadar kalaşnikof sesleri yankılandı. 

Bu haber 792 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    47,170 µs