En Sıcak Konular

Çelik: Erdoğan Köşk'e çıksa bile...

6 Aralık 2011 14:03 tsi
AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Köşk adaylığı ve Erdoğan sonrası liderin kimin olacağı yönündeki tartışmaları değerlendirdi. Çelik, "Başbakan ilelebet o makamda oturacak değil." dedi ve ekledi:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın rahatsızlığı sonrası başlayan “Erdoğan sonrası lider kim olur?” tartışmasına AK Parti’den tepki geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, partide liderlik sorunu olmadığını, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olması halinde de sorun yaşamayacaklarını söyledi. Erdoğan’ı ‘Everest’e, AK Parti’yi de ‘Himalayalar’a benzeten Çelik, “Dünyanın en yüksek tepesi Everest’e bu unvanı kazandıran, onu kucaklayan Himalaya dağlarıdır. Sayın Başbakanımız karizması, liderliği, işin hakkını vermesiyle sadece Türkiye’de değil dünyada göz dolduran bir liderdir. Ancak, Himalayalar’ın varlığını da hiç kimse unutmasın” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın ameliyatı sonrası ‘2012 senaryosu’ konuşulmaya başlandı. AK Parti kurmayları bu konuda genellikle konuşmamayı tercih ederken, parti sözcüsü Hüseyin Çelik, Radikal’e tartışmaları değerlendirdi.

Çelik, Erdoğan’ın ufak bir rahatsızlık geçirdiğini, sağlığının da yerinde olduğunu, “Kendisine kalsa bugün çalışmaya başlardı ama doktorlar bir süre daha dinlenmesini istiyor” sözleriyle açıkladı. Başbakan’ın ameliyatının gerekçe gösterilerek siyasi senaryoların dile getirilmesini eleştiren Çelik, “Bir insan hayatta iken tereke (miras) paylaşımına gidilmesi ahlaksızlıktır. Bütün bunlar kasıtlı yapılıyor. Birileri CHP’ye gaz vermek, iktidar olabilirsin mesajı vermek istiyor. Aç tavuk kendisini darı ambarında zannedermiş” dedi.

‘Seçim 2014’te’

Çelik, AK Parti’de bir liderlik sorunu olmayacağını söylerken geçmişte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Erdoğan’ın birbirlerine jestlerini hatırlattı. Çelik, tarihi resmen belli olmayan Cumhurbaşkanlığı seçiminin 2014 yılında olacağını iddia etti. Gerekçesini, “Görünen köy kılavuz istemez” diye açıklayan Çelik, Erdoğan’ın Köşk’e çıkması durumunda neler yaşanabileceğine ilişkin soruya da şu cevabı verdi:

“Başbakanımız ilelebet o makamda oturacak değil. İlerde Köşk’e çıkabilir. Cumhurbaşkanı adayı olursa ne olur? Köşk seçimine daha 3 yıl var. Aday olursa da partimiz kendi içinde halleder. Biz büyük bir aileyiz. Üye sayımız bile çoğu iddialı partinin aldığı oydan fazladır. Bizim içimize oynayanlar hep hüsrana uğramış, avucunu yalamıştır. En sıkıntılı dönemlerde bile sorun yaşamadık. AK Parti eskisinden daha güçlüdür. Bizde lider lokomotif değildir. Lokomotif hareket eder, vagonlar cansızdır. Lokomotifler totaliter yapılarda olur. Demokratik yapılarda lider orkestra şefidir.”

RADİKAL

Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,985 µs