En Sıcak Konular

Erdoğan - küskünler görüşmesinde neler yaşandı?

14 Haziran 2007 15:40 tsi
Erdoğan - küskünler görüşmesinde neler yaşandı? Erdoğan, genel seçimlerde milletvekili aday listesine giremeyen milletvekilleriyle bir araya geldi. AK Parti’nin yeni genel merkez binasında gerçekleşen toplantının ardından bazı milletvekilleri gazetecilere toplantıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

İstanbul Milletvekili Nevzat Yalçıntaş, toplantıda bazı milletvekillerinin yeniden aday gösterilmemelerinden dolayı burukluklarını ifade ettiklerini ancak herhangi bir tartışma yaşanmadığını ifade etti.

Ordu Milletvekili Cemal Uysal da, seçim öncesi partinin durumunun değerlendirildiğini, toplantıya katılan milletvekillerinden herhangi bir milletvekilinin kırgınlığının bulunmadığını ve AK Parti’nin büyük bir çoğunlukla tekrar iktidara geleceğini kaydetti.

Samsun Milletvekili Mehmet Kurt ise kendi isteği ile milletvekililiği için tekrar aday olmadığını ifade ederek, toplantıda beklentisi olan bazı arkadaşlarının liste dışı kalmaları nedeniyle burukluklarını dile getirdiklerini aktardı.

Kırıkkale Milletvekili Murat Yılmazer de milletvekilliği için tekrar aday gösterilmemeleri nedeniyle üzerlerinde bir baskı olduğunu ancak büyük yürüyüşün içerisinde bunun çok önem taşımadığını kaydetti. Yılmazer, toplantıda milletvekillerinin hissiyatlarını söylediklerini, Erdoğan’ın da genel bir değerlendirme yaptığını söyledi.

İstanbul Milletvekili Tayyar Altıkulaç ise, kendi tercihi doğrultusunda aday olmadığını, bu nedenle herhangi bir küskünlüğünün bulunmadığını belirtti.

Ankara Milletvekili Telat Karapınar da, milletvekilliğinin bir nöbet değişimi olduğunu ifade etti.Tam anlamıyla müsterih olmadıklarını ama partiye sahip çıkmaları gerektiğini vurgulayan Karapınar, küskünlüğün ve kırgınlığın söz konusu olmadığını ancak burukluk hissettiğini dile getirdi.

Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer ise "aile içi" bir sohbet yaptıklarını, bundan hem Erdoğan’ın hem de kendilerinin memnun kaldığını ifade etti. Uzer, AK Parti’den kopmadıklarını belirterek, beraber çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Adana Milletvekili Atilla Başoğlu da, toplantıda milletvekillerinin fazlaca bir serzenişlerinin olmadığını, Başbakan’ın konuşmasını ise çok olumlu ve şık bulduğunu belirtti.

Kayseri Milletvekili Mustafa Duru ise, yeniden aday gösterilmemelerinden dolayı üzüldüklerini ama kırgın olmadıklarını belirtti. Toplantının çok olgun geçtiğini ifade eden Duru, Erdoğan’ın milletvekillerinin bazılarına yanıt verdiğini ve "Hata yapılabileceğini ancak bunun kasti olmadığını" ifade ettiğini aktardı.

İstanbul Milletvekili Hüseyin Kansu da verimli bir toplantı yaptıklarını, Türk siyasetinde ilk kez bir genel başkanın listeye giremeyen milletvekilleriyle toplantı gerçekleştirdiğini ifade etti.

Milliyet



Bu haber 368 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,909 µs