En Sıcak Konular

Twitter'dan Putin'e 'Arap Baharı' uyarısı

6 Aralık 2011 13:43 tsi
Twitter'dan Putin'e 'Arap Baharı' uyarısı Rusya'ya yönelik sert eleştirileri ile bilinen Amerikan senatör John McCain, Rusya Başbakanı Vladimir Putin'e "Arap Baharı" hatırlatması yaptı.

Pazar günü gerçekleşen Duma seçimlerinde Rusya Başbakanı Putin'in partisi Birleşik Rusya yüzde 64 olan oylarını yüzde 49,5'e düşürdü ve parlamentoda anayasal çoğunluğu kaybetti. Seçimlerde hile yapıldığı gerekçesi ile ayaklanan muhalif gruplar ise iki gündür meydanlarda gösteri yapıyor. Dün akşam 10 binin üzerinde kişinin farklı alanlarda yaptığı gösterilere polis müdahalede bulundu ve 300'ün üzerinde eylemciyi göz altına aldı.

Twitter'dan "Sevgili Vlad (Vladimir Putin), Arap Baharı yakın komşunuza doğru geliyor..." uyarısı yapan McCain, Wall Street Journal'da yayınlanan makalesine link verdi. Rusya ile ilişkilerinde daha ihtiyatlı olması konusunda Washington yönetimini de uyaran McCain, daha önce de Rusya'nın Gürcistan'ın ayrılıkçı bölgesi Güney Osetya'da işgali sürdürdüğü eleştirisi getirmişti.

CLİNTON'DAN RUSYA'YA ELEŞTİRİ

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı toplantısında yaptığı açıklamada Rusya'daki Duma seçimlerini eleştirdi. Clinton, "Rus seçmenler seçim ihlal ve yolsuzluk iddiaları ile ilgili tam bir soruşturma yapılmasını hak ediyor." ifadelerini kullandı. Clinton'ın açıklamalarına tepki gösteren Rusya Merkez Seçim Kurulu Sekreteri Nikolay Konkin, ABD Dışişleri Bakan'ından kendi seçimleri ile ilgilenmesini istedi.

Duma seçimlerinde ihlallerin olduğu ve oylarının çalındığını iddia eden farklı muhalif gruplar, dün akşam Moskova meydanlarında gösteri düzenledi. 5-10 bin arasında katılımın olduğu eylemlere polis müdahale ederken, 300'den fazla gösterici de göz altına alındı.

Uluslararası Af Örgütü de Rusya'yı göz altına alınan göstericilerin serbest bırakılması konusunda uyardı. Örgütün Avrupa ve Orta Asya Programı Başkanı Nicola Duckworth, utanç verici gözaltıları bir kez daha Rusya hükümetinin kendi vatandaşlarının toplanma ve ifade özgürlüğü haklarına saygı göstermediğinin işareti olarak değerlendirdi.

Ria Novosti haber ajansı, Reuters, Bloomberg ve muhalif basından bir kısım gazetecilerin de kısa süreli olarak göz altında tutulduğu bilgisini aktardı. Polisin daha sonra basın mensuplarından özür dileyerek serbest bıraktığı gelen bilgiler arasında.

(CİHAN)

Bu haber 694 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,528 µs