iyibilgi Ankara iyibilgi Ankara

En Sıcak Konular

Liste falan yok, iki konu konuşuldu…

6 Aralık 2011 12:44 tsi
Liste falan yok, iki konu konuşuldu… 2 numaranın Başbakan Erdoğan ile görüştüğü konuları sıralayan gazeteler, neredeyse alışveriş listeleri yarattılar.. Oysa öyle olmadı. Biden, Irak demekti ve Irak konuşuldu. Ha bir de 'mütemmim cüz'ü tabi!.. iyibilgi Ankara

ABD Başkan Yardımıcısı ya da popüler koduyla “Number 2”, Joe Biden’in Başbakan Erdoğan’la gerçekleştirdiği görüşmede ele alınan konuların listesini gazetelerden okuyanlar, “valla bravo adamlara” demiş olmalı.

Çünkü tam bir dünya turu anlamına gelen bu liste, bütünü 2 saat süren ama kemiksiz 1 saati ancak bulan görüşmelerde gerçekten konuşulmuş olsa, her maddeye ancak 1-2 dakika düşerdi ve hiçbir işe yaramazdı.

Gazeleterin içeriği alamadıklarını gösteren bir görüntü bu işin aslı Biden’in ABD’de resmi olarak sorumlu olduğu konuların bile bilinmediğini gösteriyor. Biden Irak demek ve biraz da AFPAK demek.

Beyaz Saray’ın ona verdiği görev bu olduğu gibi Biden de bu konularda “plan üretecek ve uygulayacak denli” yetkin! Haliyle görüşmede en başta ve en çok Irak görüşüldü.

Irak üzerinde konuşulan da şuydu: bölgede ABD’nin çekilmesiyle hasıl olan kaygı durumunun gerçekliği ve neler yapılabileceği! Bu konuda Biden bölge ziyaretlerinden edindiği izlenimleri aktardığı gibi “bir şey olmayacak, boşluk doğmayacak, oradayız” dedi.

Doğal olarak bölgeyi etkileyen İran ve Suriye konularına da değinildi ama Türkiye ile Irak üzerinden en çok paylaşılan konu terör örgütünün “gidiş”atı oldu!

www.iyibilgi.com

 



Bu haber 1,179 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    2,606 µs