En Sıcak Konular

Sübyancıya kimyasal hadım geliyor

14 Haziran 2007 15:20 tsi
Sübyancıya kimyasal hadım geliyor İngilizler, çocuklara tecavüzden hüküm giyenlerin hadım edilmesine izin veren ve dünyada Megan Yasası olarak bilinen düzenlemeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Yasaya göre, çocuklara cinsel tacizde bulunan veya çok tehlikeli görülen pedofililer, testosteron seviyesini düşürücü kimyasal bir ilaç verilerek hadım edilecek. Hadım edilen suçlu, daha sonra tedaviye alınacak. Polis, nereye gittiğini ne yaptığı haber vermek zorunda olan suçluları, yaşadıkları alanlarda da gizlice izleyecek. Gözetim altındaki pedofililerin, yaşadıkları bölgelerde çocuk sahibi aileler polis tarafından bilgilendirilecek. Aileler aynı zamanda evlerinde bakıcı olarak çalışacak kişinin pedofili olup olmadığını da polise başvurarak öğrenebilecek. Çocuk sahibi bir kadın da evleneceği veya beraber olacağı kişiyi evine almadan önce polise başvurarak pedofili kaydının bulunup bulunmadığını anlayacak.

1 yılda 5 bin tecavüz

Hükümet, pedofiliyle mücadeleye 1 milyon 200 bin sterlin bütçe ayıracak. Kampanyalarla çocuk istismarlarının yüzde 90’nın aile içinde yaşandığı duyurulacak ve halk bilgilendirilecek. İngiltere’de 8 yaşındaki Sarah Payne’nin 2000 yılında bir pedofili tarafından tecavüz edilerek öldürülmesinin ardından halk yasal önlemlerin artırılması için geniş kampanyalar başlatmıştı. İngiltere’de polis kayıtlarına göre yılda ortalama 5 bin çocuk tecavüze uğruyor.

Holly ve Jessica da sapık kurbanıydı

CAMBRIDGE yakınlarında 2002 yılında beraber kaybolan 10 yaşlarındaki Holly Wells ve arkadaşı Jessica Chapman da bir pedofili tarafından öldürülmüştü. Kaybolduktan 13 gün sora cesetleri bulunabilen kızları öldürmekle suçlanan okul hademesi Ian Huntley, 40 yıl hapis cezası aldı. Kızların cesedi 13 günde çürüdüğü için tecavüz iddiası kesinlik kazanmadı.

Megan Yasası’yla çocuk tacizcileri saklanamayacak

İSVEÇ, Danimarka ve Almanya’da çocuk istismarının yüzde 50 oranında azalmasını sağlayan Megan Yasası, ilk olarak ABD’de uygulandı. New Jersey’de 1994 yılında Megan Kanka adındaki 7 yaşındaki kız çocuğunun bir pedofili tarafından öldürülmesi üzerine çıkarılan yasa adını da bu olaydan alıyor. İngiliz hükümetinin, hayata geçirmeye hazırladığı yasa halkın pedofili şüphelilerinin kimliğini öğrenebilme hakkı nedeniyle biraz sakıncalı görülüyor. Yasa, pedofili şüphelilerinin toplumdan dışlanmasına neden olması yönüyle eleştiriliyor. ABD’de yapılan bir araştırmaya göre, suçluların 4’te biri Megane Yasası’ndan çekindiği için rahatsızlığını gizli tutuyor ve tedaviye başvurmuyor.


 



Bu haber 514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,468 µs