En Sıcak Konular

Gözlemciye füzeli davet

6 Aralık 2011 08:37 tsi
Gözlemciye füzeli davet Araplara kapıyı açtı, tatbikatla 'düşman'a meydan okudu.

Arap Birliği'nin ve Türkiye'nin yaptırımlarıyla köşeye sıkışan Esad yönetimi, Arap gözlemcilere sonunda kapıyı açma kararı aldı. Ancak diğer taraftan Suriye ordusu, olası bir müdahaleye karşı tatbikat düzenleyerek, "düşmanlarına" gözdağı verdi. "Scud B" füzelerinin test edildiği tatbikattan sonra birliklere "savaşa hazır olun" emri verildi.

Arap isyanları sonrasında şiddet olaylarının eksik olmadığı Suriye'ye uluslararası baskı giderek artıyor. Türkiye'nin yaptırımlarına, önceki gün kendi yaptırımlarıyla cevap veren Şam yönetimi, bir yandan baskıları hafifletmeye çalışırken, diğer taraftan olası bir saldırıya karşı ordusunu hazırlıyor. Dün ilk olarak Şam yönetiminden Arap gözlemcilere "evet" cevabı geldi. Suriye Dışişleri Bakanlığı, ülkede aylardır süren krizi sona erdirme çabaları çerçevesinde ülkeye Arap gözlemciler gönderilmesi talebini kabul ettiklerini bildirdi. Suriye yönetimi ise, çözüme dair protokolün Şam'da imzalanmasını, "üyeliğinin askıya alınması" ve "ekonomik yaptırım" kararlarının geçersiz sayılmasını talep etti. Arap liderleri Suriye'ye talebi kabul etmesi için düne kadar süre tanımıştı. Bir yandan diyalog kapısını açar gibi görünen Suriye yönetimi, diğer taraftan da askeri müdahale ihtimalini konuşan ülkelere füzeleriyle gözdağı verdi.

'SURİYE AFGANİSTAN OLUR'

Resmi haber ajansı SANA'ya göre, Suriye ordusu, füze sistemlerinin gücünü test etmek ve kendisine yapılacak herhangi bir saldırıya hazırlık için haftasonu tatbikat yaptı. Haberde tatbikat sonrasında, birliklere, her an verilebilecek bir göreve hazır olmaları emri verildiği belirtildi. SANA'nın haberinde, "Nitelikli ve dakik sonuçların elde edildiği tatbikat, modern füze sisteminin kullanılmasında füze subaylarımızın sahip olduğu yüksek performansı gözler önüne serdi" ifadeleri yer aldı. Suriye Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutan yardımcısı ve Savunma Bakanı Davud Abdullah Rajiha, "Esad komutanlığında kahraman ordumuz, vatanın güvenliği ile istikrarını zedelemeye kalkışacak her güce sert şekilde yanıt verecektir" dedi. Tatbikatta kullanılan füzelerin arasında Scud B füzeleri de yer alıyor. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Ekim ayında verdiği röportajda, "Batı'nın Suriye'ye müdahale etmesi halinde Ortadoğu'nun Afganistan'a döneceği" uyarısında bulunmuştu.

yenişafak

Bu haber 959 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,381 µs