En Sıcak Konular

Biden, Atina'da temaslarda bulundu

5 Aralık 2011 17:10 tsi
ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, kritik dönemde Yunanistan'a olan desteklerinin devam edeceği sözünü verdi.



Türkiye ziyaretinin ardından Yunanistan'a geçen Biden, bugün Yunan siyasilerle görüşmelerde bulunuyor. ABD Başkan Yardımcısı Biden, sabah saatlerinde Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas'ı ziyaretinin ardından , Yunan Başbakan Lukas Papadimos ile başbakanlık konutunda görüştü.

Görüşme öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan Başbakan Papadimos, Biden'in ziyaretinin çok önemli olduğunu söyledi. Yunanistan ve ABD'nin uzun yıllara dayanan yakın dostluk, ortak değer ve mücadeleleri özgürlük ve demokrasiyle ilişkilendirdiklerini kaydeden Papadimos, ülkenin ekonomik krizin üstesinden gelebilmek için ABD'den olumlu tutum beklediklerini vurguladı.

Joe Biden ise "Yunanistan'ın kritik bir ekonomik krizden geçtiği bir dönemde ABD'nin desteğinin tutarlı ve istikrarlı olduğunu" belirtti. ABD Başkanı Obama'nın IMF kanalı ile Yunanistan'a olan desteğini ifade etmek için Atina'da bulunduğunu ifade eden Biden, "AB ve IMF tarafından koyulan zorlu bir program uyguluyorsunuz. Çok iş ve biraz da şans ile bugünden itibaren bir yılda kriz aşılabilir." temennisinde bulundu.

"Geçirmekte olduğunuz zorlukları anlıyorum. Yaptığınız çabalar için dayanışma ve desteğimiz sizinle." diyen ABD Başkan Yardımcısı Biden, "NATO üyesi iki müttefik ülkeyiz. Yunanistan'ın zor dönemi atlatması hepimizin yararınadır." görüşünü dile getirdi.

Yunan Başbakan Papadimos'un ABD heyetine verdiği çalışma yemeğinde, ikili ilişkiler, Kıbrıs, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Balkanlar'ı ilgilendiren meseleler masaya yatırıldı.

Biden, öğleden sonra ise PASOK lideri Yorgo Papandreu ve ana muhalafet Yeni Demokrasi lideri Antonis Samaras ile ayrı ayrı görüştü.

PAPULYAS TÜRKİYE'Yİ ŞİKAYET ETTİ

Sabah saatlerinde gerçekleşen Cumhurbaşkanı Papulyas ile Biden görüşmesinde de ikili ilişkiler, Kuzey Afrika, Kafkaslar, enerji, Türk-Yunan ilişkileri, Kıbrıs ve en önemlisi Yunanistan'daki ekonomik kriz ele alındı.

Biden, Yunanistan'ın ekonomik krizden çıkabilmesi ve gösterdiği çabaların desteklenmesi için Avrupa'nın acilen girişimde bulunmasını istedi. Yunan Cumhurbaşkanı Papulyas ise Ege ve Kıbrıs konusunda Türkiye'yi suçladı. Türklerin Ege'de yerleşime açık adalar üzerinden alçak uçuş yaparak Yunan hava sahasını ihlal ettiğini ve ipleri gerdiğini söyleyen Papulyas, Rum Kesimi'nin hakkı olan doğalgaz ve petrol arama çalışmaları konusunda ise Türkiye'nin tehditlerde bulunduğunu iddia etti.

(CİHAN)

Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,128 µs