En Sıcak Konular

Yunan siyasetinde büyük çatlak

5 Aralık 2011 15:28 tsi
PASOK içinde Papandreu'nun liderliğini açıkça sorgulayan milletvekillerinin sayısının gittikçe artarken ND'de de Andonis Samaras'ın politikasından rahatsız olan bazı milletvekillerin yeni bir siyasi oluşum arayışında

Yunanistan'da, eski Başbakan Yorgo Papandreu'nun, AB ile varılan 130 milyar avroluk yeni yardım anlaşmasını referanduma götüreceğini açıklamasının ardından ülkenin iki büyük siyasi partisi PASOK ve Yeni Demokrasi Partisi'nde (ND) meydana gelen çatlaklar gün geçtikçe artıyor.

Yunan medyasında çıkan haberlerde, Papandreu'nun referandum açıklamasıyla ülke siyasetinde meydana gelen deprem sürerken, PASOK içinde Papandreu'nun liderliğini açık bir biçimde sorgulayan milletvekillerinin sayısının gittikçe arttığı, ND'de de Andonis Samaras'ın politikasından rahatsız olan bazı milletvekillerinin yeni bir siyasi oluşum arayışı içerisinde bulunduğu belirtildi.

PASOK'un kurmaylarından Mihalis Hrisohoidis, katıldığı bir televizyon programında, PASOK'ta yaşanan gelişmelerden sonra Papandreu'nun yeniden başkan adayı olmaması gerektiğini belirtirken, partinin diğer bir güçlü ismi olan Kostas Skandalidis de PASOK'un bundan sonraki seçimlere başka bir başkan ile gitmesi gerektiğini söyledi.

Öte yandan, geçen hafta bir araya gelen PASOK ve ND'li bir grup milletvekilinin yeni bir parti kurulmasının ihtiyaç olduğu konusunda görüş birliğine vardığı bildirildi.

Atina'da yayımlanan haftalık RealNews gazetesi konuya ilişkin haberinde, gizlice düzenlenen yemekli bir toplantıya katılan 32 milletvekilinin bu konudaki görüşlerinin Papandreu'ya da iletildiğini duyurdu. Gazete, milletvekillerinin bu konuda Papandreu'ya teklifte bulunduğunu belirttiği haberinde, yeni partinin başkanı olarak geçici hükümetin Başbakanı Lukas Papadimos'un da isminin telaffuz edildiğini yazdı.

Bu arada, aralarında PASOK'un eski bakanlarından Haris Kastanidis'in de bulunduğu 12 milletvekili yayımladıkları ortak bir bildiride, PASOK'un, ülkenin içinde bulunduğu siyasi krizden çıkmasına katkıda bulunabilmesi için, "merkez sol ideolojinin kendine yeni bir değer sistemi oluşturması gerektiğini" belirterek, herkesi buna katkı sağlamaya çağırdı.

Yunan medyası, PASOK içindeki tüm tepkilere rağmen Papandreu'nun parti içinde hala ezici çoğunluğun desteğini almayı sürdürdüğünü belirttiği haberlerinde, PASOK liderinin bu konudaki kartlarını henüz açmadığına dikkati çekerek, Papandreu'nun bundan sonraki hareketlerinin partinin geleceğini belirleyeceği yorumunda bulundu.

Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,819 µs