En Sıcak Konular

TBP, zaman aşımının kalkması için partilerden destek istedi

5 Aralık 2011 14:59 tsi
Toplumsal Bellek Platformu temsilcileri, TBMM'de BDP ve CHP'yi ziyaret ederek, insanlığa karşı işlenmiş suçlarda zaman aşımının kaldırılması için destek istedi.



Platformun sözcüsü Turan Dursun'un oğlu Abid Dursun, siyasi partileri ziyaretlerinde iki taleplerinin olduğunu ifade etti. Dursun, bunların 'faili meçhul cinayetlerle ilgili geniş yetkileri Meclis Araştırma Komisyonu kurulması ve insanlığa karşı işlenen suçlarda zaman aşımının kaldırılması' olduğunu kaydetti. Sivas olayları davasının yarın duruşması olduğunu hatırlatan platformun üyeleri, sanıkların zaman aşımından yararlanması kaygısını taşıdıklarını ifade etti.

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de insanlığa karşı suçlarda zaman aşımı sorunun, BM Savaş Suçları ve İnsanlığa Karşı Suçlarda Zaman Aşımının Kabul Edilmemesi sözleşmesinin imzalanarak aşılabileceğini kaydetti. BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan da bu konuda verdikleri önergelerin TBMM Genel Kurulu'nda reddedildiğini ifade etti.

Platform üyelerini kabul eden CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de Sivas olaylarında yargının geciktirilmesinin bilinçli olduğunu iddia etti. Derin devletle AK Parti arasında bağ olduğunu savunan İnce, şöyle devam etti: Yargı gecikmiş, Türkiye böyle onlarca dosya var. Ne yapalım. Türkiye'de adalet böyle işliyor. Olaya böyle bakamıyız. Avukatlardan birisi bugün kabinede yer alıyorsa, insanları diri diri yakanları avukatı kabinede yer alıyorsa, 18 yıldır üzerine gidilmiyorsa, 9 yılında AK Parti varsa bunlar varsa, derin devletle AK Parti arasında bağ kurmak gerekiyor. Bir iki deli meczup yakalamakla sorunlar çözülmüş olmuyor.

(CİHAN)

Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,214 µs