En Sıcak Konular

"Baykal ve Bahçeli aynı ağız"

14 Haziran 2007 14:36 tsi
Başbakan Erdoğan, Baykal ve Bahçeli'ye aynı anda yüklendi: "İkisi de aynı ağız, birbirlerinin değirmenlerine su taşıyorlar..." İşte duble salvo sözleri...

Şehit cenazelerinde hükümete yönelik protestoların ardından başlayan AKP-CHP ve MHP arasındaki polemik devam ediyor. Erdoğan Baykal ve Bahçeli'ye sert eleştirilerde bulundu.

Başbakan Tayyip Erdoğan, şehit cenazelerinde hükümete yapılan protestolardan CHP ve MHP'yi sorumlu tutmasının ardından başlayan polemikle ilgili "Şahsımla ilgili yorumlara girmeyeceğim. Özellikle de muhalefetin çirkin yaklaşımları ve tahrikler yaptığı dönemde bu tür girişimleri olağan buluyorum" yorumunu yaptı.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Şahsıma yönelik bir kaygı ve endişe taşımıyorum. Bu tür fanatikler inşallah toplumumuzun içinden çıkmaz, toplumda olmaz böyle düşünüyorum Tahriklerin bulunduğu ortamlarda bu tür gelişmeler normal.

Erdoğan bu açıklamasını yaptıktan sonra gazetecilerin yanından ayrılırken Baykal'ın "Başbakan Barzani'nin ağzıyla konuşuyor" sözleri hatırlatılınca sinirlendi ve geri döndü:

"Baykal’ın bu tür ifadeleri kullanarak karakterinin gereğini yerine getiriyor.. Benim bu milletin ağzından başka hiçbir dil kullanmam mümkün değildir. Baykal’ın bu zamana kadar hangi dilde konuştuğu bellidir ve milletim tarafından bilinmektedir" açıklamasını yaptı.

Eleştirilerini MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye de  yönelten Erdoğan: "Baykal ve Bahçeli aynı ağzı kullanmaya devam etmektedir. Biri diğerinin değirmenine su taşımaya devam ediyor. İki ağız da aynı ağızdır, adete paslaşan bir tablo ortaya çıkmaktadır. Ancak bu su taşıma 22 Temmuz'da nasıl bir sonuç doğuracak göreceğiz" dedi.



Bu haber 237 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,906 µs