En Sıcak Konular

Dink'in arkadaşları duruşma öncesi yürüdü

5 Aralık 2011 14:36 tsi
Kendilerine 'Hrant'ın Arkadaşları' adını veren grup, Hrant Dink cinayeti davasına ilişkin duruşma öncesi adliyeye yürüdü. Burada grup adına açıklama yapan gazeteci Banu Güven, cinayette ihmali olan resmi görevlilerin ödüllendirildiğini öne sürdü.



Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davaya devam ediliyor. Duruşma öncesi Beşiktaş meydanında toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, 'Hrant için adalet için', 'Unutmayacağız' yazılı afişlerle yürüdü. Ellerinde 'Bu dava böyle bitmez' yazılı dövizler taşıyan grup, "Faşizme inat kardeşimsin Hrant", "Katil devlet hesap verecek" sloganları attı. Eyleme; Dink'in eşi Rakel Dink, eski milletvekili Ufuk Uras, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, gazeteci Banu Güven de katıldı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne kadar sloganlar atarak yürüyüşe geçen grup, adliye önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Banu Güven, Dink suikastinde ihmali bulunan resmi görevlilerin cezalandırılmak yerine ödüllendirildiğini öne sürerek, "Cinayetin işleneceğini bildiği ortaya çıkmış resmi görevliler, bırakın yargılanmayı her türlü soruşturmadan korundu. Yetmedi, terfi aldı" dedi.

Davanın tutuklu sanığı Yasin Hayal'in devlet için çalıştığını iddia eden Güven, "Şüphe duyanlar Yasin Hayal'in babasını ifadelerini hatırlasın. 'Trabzon Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürü Yahya Öztürk bana 'Yasin devlet için çalışıyor.' dedi. Polis böyle demişti Hayal'in babasına. Jandarma istihbaratçısı binbaşı da tebriklerini yollamıştı Yasin Hayal'in babasına. Hrant'ı öldürtmeye karar verenleri nerede aramalıyız?" diye konuştu.

Kendine güvenen cesur savcıların, yargıçların ortaya çıkmalarını beklediklerini dile getiren güven sözlerini şöyle tamamladı: "Bu davayı böyle bitirmeye kalktıklarında alınlarına sürülecek şeyi sadece kurban kanı sanıyorlar. Halbuki o,ne yapsalar kazıyıp atamayacakları bir utanç lekesi olacak."

(CİHAN)

Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,842 µs