En Sıcak Konular

DTP'den sınırı aşan suçlama

14 Haziran 2007 14:23 tsi
DTP'den sınırı aşan suçlama DTP, son zamanlarda artan şehit cenazelerinin daha önce ilan edilen "tek taraflı ateşkes çağrısına" uyulmamasından kaynaklandığını savunarak, bu durumu “ifade edilemeyecek kadar üzücü” olarak değerlendirdi.

DTP, ayrıca dün tutuklanan Parti Meclisi üyesi Alaattin Erdoğan’ın ise serbest bırakılmasını istedi.

DTP Parti Meclisi’nin (PM) dün yaptığı toplantının sonuç bildirgesi yayınlandı. Bildiride, Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle gerilimin, seçim sürecinde artarak devam ettiği belirtildi. Bildiride, Genelkurmay Başkanlığı'nın toplumu teröre karşı “kitlesel refleks” göstermeye çağıran açıklaması, “Halkları birbirine düşman etmeye ve linç kültürünü meşrulaştırmaya dönük" ifadeleriyle eleştirildi. Bildiride şunlar dile getirildi:

“Partimizin ve çeşitli sorumlu kesimlerin çağrısıyla gerçekleştirilen tek taraflı ateşkes süreci ne yazık ki iyi değerlendirilememiştir. Operasyonlar tüm hızıyla sürdürülmekte ve her gün yeni genç ölümleri yaşanmaktadır. Yaklaşık 7 yıldır sürdürülen barış çabalarının bu noktaya gelmesi ifade edilemeyecek kadar üzücüdür. Ancak durum partimizin de içinde bulunduğu demokrasi cephesini yılgınlığa düşürmüyor. Tam tersine barış, demokrasi ve emek mücadelemizi daha da yükselterek, halklarımızın layık olduğu demokratik bir yönetim, demokratik bir siyaset, demokratik ve kardeşçe bir geleceği yaratma kararlılığındayız.”

22 TEMMUZ SEÇİMLERİ İÇİN KAYGILIYIZ

DTP PM, 22 Temmuz’da yapılacak milletvekili seçimlerinin “demokratik ve sağlıklı bir ortamda gerçekleşmesi konusunda ciddi kaygılar” olduğunu belirtti. DTP, “Geçmişte anti demokratik seçim barajının kaldırılması için parmağını kıpırdatmayan parti ve kişiler bugün baraj kaygısıyla ya da rakiplerinin Meclis’e girişini engellemek amacıyla seçimlerin ertelenmesini gündeme getirmektedirler” dedi. Bildiride şunlar kaydedildi:

ESKİ DEP MİLLETVEKİLLERİNİN HAKLARI GASP EDİLDİ

“Pek çok engelleme girişiminin olacağı, parlamentonun kapılarının sola, emeğe, Kürtlere kapatılmak istendiği açıktır. Nitekim hukuksuz bir şekilde DEP’li milletvekilleri Sayın Hatip Dicle, Sayın Orhan Doğan ve Sayın Selim Sadak’ın adaylıkları veto edildi. Yargılama süreci devam ettiği halde DEP’lilerin adaylıklarının kabul edilmemesi, açıkça bir irade gaspıdır. Kabul edilemez bir tutumdur.”

ALAATTİN ERDOĞAN SERBEST BIRAKILSIN

DTP, dün Mersin’de tutuklanarak Kürkçüler Cezaevi’ne konulan PM üyesi Alaattin Erdoğan’ın serbest bırakılmasını istedi. Erdoğan’ın İngiltere Parlamentosunda yaptığı konuşmada Genelkurmay Başkanlığı’na hakaret ettiği iddiasıyla ve Genelkurmay Başkanlığı’nın suç duyurusu üzerine gözaltına alındığı belirtilen DTP bildirisinde, “Erdoğan’ın, herhangi bir hakaret içermeyen ve ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilmesi gereken sözlerinden dolayı tutuklanması, hukuka aykırı bir durumdur. PM üyemiz Aleddin Erdoğan’ın derhal serbest bırakılmasını ve partimiz üzerindeki baskılara son verilmesini talep ediyoruz” denildi.

GENELBAŞKAN VEKİLLİĞİ’NE NURETTİN DEMİRTAŞ

DTP PM, Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk’un istifa etmesi üzerine yeni görevlendirmeler yaptı. Buna göre, Genel Başkanvekilliği’ne Nurettin Demirtaş ve Genel Başkan Yardımcıvekilliğine Selma Irmak, Saymanlığa Pelgüzar Kaygusuz, Örgütlenme, Seçim ve Propagandadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na Mustafa Sarıkaya, Basından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Sibel Öz, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na Kemal Aktaş, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan yardımcılığı’na Bayram Altun, Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’na ise Sıracettin Irmak getirildi.



Bu haber 296 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,340 µs