En Sıcak Konular

AKP gezi planını değiştirdi

14 Haziran 2007 13:43 tsi
AKP gezi planını değiştirdi

AKP'nin şenlik havasına çevireceği seçim mitingleri, bölge sanatçıların katılımıyla gerçekleşmesi planlanan gezi planı, son dakika değişikliğine uğradı. AK Parti'yi değişikliğe iten gerekçe ne?

AKP’nin şenlik havasına çevireceği seçim mitingleri, bölge sanatçıların katılımıyla gerçekleşmesi planlanan gezi planı, Güneydoğu’dan gelen şehit haberleriyle son dakika değişikliğine uğradı. Seçim mitinglerine katılacak sanatçılar programdan çıkarıldı.

DOĞU’DAN BAŞLANACAK

Seçim mitinglerini Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan başlatacak olan Başbakan Erdoğan, günde iki miting düzenleyecek. Yarın Siirt'te, cumartesi günü de Muş'ta miting yapacak Erdoğan'ın doğudan sonraki durağı İç Anadolu ve Karadeniz olacak. Başbakan, Karadeniz'den sonra Marmara, Ege ve Akdeniz'e gidecek. Günde iki ile gidecek olan Erdoğan'ın miting saatleri de saat 11.00, 12.00, 14.00, 16.00, 17.00 olarak belirlendi.

Başbakan Erdoğan, 30 Haziran Cumartesi Ankara'da, 8 Temmuz Pazar İzmir'de, 15 Temmuz Pazar İstanbul'da miting yapacak. Erdoğan, 1 Temmuz Pazar günü memleketi Rize'de olacak. 53 ile gidecek olan Başbakan'ın gidemediği illerde ise Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül miting yapacak.

Başbakan’ın, ilk seçim gezisini milletvekili seçildiği Siirt’ten başlatması bekleniyor. Haziran ayında Siirt ve Muş dışında Bingöl, Şanlıurfa, Ağrı, Iğdır, Batman, Erzincan, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Kahramanmaraş, Çorum, Kastamonu, Kayseri ve Ankara’da miting yapacak.

KARADENİZ BÖLGESİ AĞIRLIKTA

AKP Genel Merkezi, Başbakan Erdoğan’ın bilgisi dahilinde hazırladığı seçim mitingleri ve gidilecek iller arasında Karadeniz Bölgesi’ne ağırlık verdi.

Erdoğan'ın temmuz ayındaki miting programında, Trabzon, Rize,Giresun, Zonguldak, Samsun, Bolu ve Tokat illeri yer alıyor.

Erdoğan’ın, miting düzenleyeceği iller arasında Karabük, Düzce, Kütahya, Manisa, Afyon,Eskişehir, Antalya, İzmir, Uşak, Denizli, Muğla, Aydın, Çanakkale,Balıkesir, Sakarya, Bursa, Kocaeli, İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Isparta, Konya, Niğde, Aksaray , Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay yer alıyor.

AKP, seçimlerde teknolojinin bütün olanaklarını da kullanacak. Günde iki ile gidecek olan Başbakan, uçak ve helikopterle yolculuk yapacak. Erdoğan'a mitinglerde bölgenin milletvekilleri ve bakanları eşlik edecek.

SON DAKİKA DEĞİŞİKLİĞİ

Seçim mitinglerini şenlik havası içinde yapmayı planlayan AKP'de, son günlerde meydana gelen terör saldırıları ve şehit cenazeleri nedeniyle seçim gezilerinde bazı değişikliklere gidildi. Seçim mitingleri düzenleyeceği her ilde bölgesel sanatçıları sahneye çıkarmayı planlayan ve yaklaşık 30 sanatçıyla anlaşan AKP Genel Merkez yönetimi seçim programında bazı değişiklikler yaptı. Sanatçılar gezi planından çıkarıldı.

AKP yönetimi değişikliğin nedenlerini, “Böyle bir ortamda seçim gezilerini şenlik havasına çevirmek çok doğru olmaz. Milletimiz şehitlerimizin yasını tutarken, biz gezilerimizi eğlenceye çeviremeyiz” dediler.

GÜL 28 İLE GİDECEK

Bu arada Başbakan Erdoğan’ın gidemediği illere, Dışişleri Bakanı Gül gidecek. AKP’nin seçim mitingleri 81 ilde yapılacak. 53 ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 28 ile ise Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül gidecek.

cafesiyaset



Bu haber 876 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,744 µs