En Sıcak Konular

Bağış: Katsayı zihniyetinin katsayısı 'sıfır' oldu

4 Aralık 2011 18:52 tsi
AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından son verilen meslek liselerine katsayı uygulamasının, milletin önüne engel koymaya ve baskı kurmaya çalışanların ürünü olduğunu söyledi.



Katsayının kaldırılmasıyla katsayı zihniyetinin de katsayısının 'sıfır' olduğunu Bağış, "Hepsini toplayın, sıfır ile çarpın. Ettikleri yine bir sıfırdır. Çok şükür Türkiye bütün yanlışlarını teker teker temizliyor." dedi.

Ak Parti Gaziosmanpaşa (GOP) ilçe 4. Olağan kongresi, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Genel Başkan yardımcısı Ekrem Erdem, İstanbul Milletvekili Nimet Çubukçu ve Prof. Burhan Kuzu'nun da aralarında bulunduğu 19 milletvekilinin katılımıyla Go Park'ta gerçekleştirildi. Kongreye milletvekillerinin yanı sıra, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, bazı ilçe belediye başkanları, CHP ve BBP ilçe Başkanları da katıldığı belirtildi.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış konuşmasına "2002 seçimlerinde nasıl ki bu ülkenin çözülemeyecek sorunları yoktur diyerek yollara düştüysek bugün, Türkiye'yi dünyanın en güçlü 10 ülkesinden biri yapma azmiyle ve aynı coşkuyla yine birlikte çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Kendisinden önce konuşan İl Başkanı Aziz Babuşcu'nun dün yaşanan dünya engelliler gününe vurgu yaptığını belirten Bağış, "Hamd olsun, siyaseti engelli zihniyetinde yapmaya kalkan, milleti engellemeyi maharet sanan, milletin üzerine baskı kurmayanları da Ak Parti yavaş yavaş son kullanma tarihlerinin dolduğu konusunda yavaş yavaş ikna etmeye başladı. Bu memleketin kendi evlatlarının önüne çıkarılan, en önemli engellerden biri olan katsayı engeline de çok şükür son verildi. O katsayı, bu ülkede birilerinin toplumu dışlamak için ortaya attıkları son derece saçma bir yaklaşım tarzıydı. Ama meslek liselerinde okuyan gençlerimizin hayallerini söndüren,onları ötekileştirmeye çalışan bu zihniyetin artık katsayısı sıfır oldu. Hepsini toplayın, sıfır ile çarpın. Ettikleri yine bir sıfırdır. Çok şükür Türkiye bütün yanlışlarını teker teker temizliyor." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin son yıllarda bütün tabularıyla yüzleştiğini belirten Bakan Bağış, Başbakan Erdoğan'ın Dersim olayları ile ilgili açıklamalarını hatırlattı. Bağış, "Bakın milyonlarca Alevi kardeşimizin büyük bir hassasiyetle yad ettiği muharrem ayının ilk günlerindeyiz. İlk defa bu ülkede Dersim olayını belgeleriyle, halkıyla paylaşan bir Başbakan gördük. İlk defa Atatürk'ten sonra bir cemevine giden bir Cumhurbaşkanı gördü bu ülke. İlk defa ders kitaplarında Alevilikle ilgili bilgilerin yer aldığı, çocuklara saçma, hatta sapık bilgiler yerine ders kitaplarındaki gerçek bilgilerin öğretildiği günleri yaşıyoruz. İlt defa bir Başbakanın talimatıyla bir bakanımız, çalıştaylar düzenledi, raporlar ortaya koydu. Türkiye artık kendi tarihi ile yüzleşebilecek cesareti ortaya koyan bir ülkedir." dedi.

Muhalefet partilerinden de Türkiye'den memnun olduklarını belirten Egemen Bağış, "Onlar böyle yanlış konulara takılmaya devam etsinler. Geçen Ankara'da bir gensoru nedeniyle geç saatlere kadar mesaj yaptık. çıkışta aynı otobüste değerli milletvekilimiz İsmet Uçmak, bir programa gittiğini belirterek beni de davet etti. Ben de başka bir programa gittiğimi söyledim. Otobüste MHP ve CHP milletvekilleri de vardı. Arkamızdan şöyle bir bakıp, 'Biz bunlarla nasıl baş edeceğiz? yeni gensorudan çıktılar ve yine alanlara indiler.' diyorlardı sanırım." dedi. Bağış, konuşmasının sonunda ise "Onlar, 'Atam izindeyiz.' sözünü izine çıkmak olarak algılamaya devam etsinler." diye tamamladı.

Ak Parti ile İstanbul'da ve Türkiye'de daha demokratik bir yaşam olduğunu gördüklerini belirten Kadir Topbaş, "Yerel ve ulusal değişimimizin tüm dünya farkındadır. Bu da halk ile el ele, kol kola olmanın sonucudur. İstanbul ve Türkiye'yi hep birlikte nakış nakış işliyoruz." dedi. İstanbul için yaptıkları yatırımın 44 katrilyon, 44 trilyon Lira olduğunu belirten Topbaş, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığında yaptığı yerelden kalkınma anlayışıyla yaptığımız çalışmalarımız nedeniyle takdirle takip edilen bir İstanbul ve Türkiye var." ifadesini kullandı.

2020 yılını hedeflediklerini ve Olimpiyatları Türkiyeye getireceklerini belirten Topbaş, "Ancak öncelikli hedefimiz, deprem. Bunun için bütün teşkilatımız kapı kapı dolaşarak bu felaketi atlatmaya çalışıyoruz." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP), metro istasyonunda engellilere destek vermek için kurdukları stantla ilgili olarak eleştiren il başkanı Aziz Babuşçu, "Engelliler haftası nedeni ile sözde engelli haklarını savunan iki sivil toplum örgütünü de yanlarına alarak Ak Partinin yaptığı çalışmaları karalamaya çalışmaları, ucuz bir siyasettir." dedi.

Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,135 µs