En Sıcak Konular

Kamalak'tan bedelli tepkisi

4 Aralık 2011 17:51 tsi
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ''Bedelli Askerlik' son şekli ile 'zengin çocuklarının askerlikten muaf tutulması' demektir. Başka bir ifade ile zengin çocuklarının askerlik yapmadan, tezkere satın almaları demektir'' dedi.



Saadet Partisi 4. İstanbul İl Kongresi, Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. İstanbul Mehter Takımı'nın konser verdiği kongrede, Ömer Karaoğlu ve Ammar Acarlıoğlu da ezgiler seslendirdi. Spor salonuna Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve merhum Necmettin Erbakan'ın büyük boyutlu fotoğrafları asılırken, ''Hepimiz Erbakanız, şahlanışa hazırız'', ''Adil ve milli anayasa ancak Milli Görüşle olur'' yazılı pankartlar dikkati çekti. Partililer sık sık ''Mücahit Erbakan, Başbakan Kamalak'' şeklinde slogan attı.

Kongrede partililere seslenen Kamalak, bedelli askerliğin, kamu vicdanını yaralayan bir olay olduğunu savunarak, ''Bedelli Askerlik' son şekli ile 'zengin çocuklarının askerlikten muaf tutulması' demektir. Başka bir ifade ile zengin çocuklarının askerlik yapmadan, tezkere satın almaları demektir'' diye konuştu.

Böyle bir uygulamayı, kabul etmelerinin mümkün olmayacağını ifade eden Kamalak, askerliğin ciddi bir iş olduğunu, eğer asker fazlalığı varsa askerlik süresinin kısaltılması gerektiğini söyledi.

Kamalak, Van'da meydana gelen depremi de anımsatarak, ''Türkiye'nin bir bütün olarak, deprem kuşağı üzerinde bulunduğu bilinen bir gerçektir. O halde tedbirler ona göre alınmalı, binalar depreme dayanaklı biçimde yapılmalıdır'' dedi.

-''Bölgedeki ülkeler sorunlarını içlerinde çözmeli''-

Kamalak, Türkiye'ye füze kalkanı yerleştirilmesine şiddetle karşı çıktıklarını belirterek, şu görüşleri dile getirdi:

''Çünkü bu kalkanlar, Türkiye'yi korumak şöyle dursun, Türkiye'yi riske atıyor. Bu kalkanın asıl amacı, İsrail'i korumaktır. Yazık ki, İsrail'i koruyacak olan sadece füze kalkanı değildir. Bu sistem Türkiye'ye yerleştirilmek suretiyle Türk milleti de İsrail'e kalkan yapılmaktadır. Yani sadece füzeyi değil, aynı zamanda milleti de kalkan yapıyorlar.''

Öte yandan bölge ülkelerinin kendi sorunlarını kendi içlerinde çözmeleri gerektiğine değinen Kamalak, şöyle devam etti:

''Bölgede kalıcı bir barış ve huzurun sağlanabilmesi, demokratik bir ortamın oluşturulabilmesi, bu hassas sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesine bağlıdır. Bu amaçla Saadet Partisi olarak biz, önümüzdeki günlerde başta Suriye olmak üzere bölge ülkelerine bir heyet göndermeyi planlıyoruz. Bunun çalışmasını başlattık. Bu barış heyetinin içinde İslam coğrafyasında saygınlığı olan devlet ve siyaset adamlarının yanı sıra bölgenin etkin kanaat önderleri yer alacaktır. Bu konudaki temas ve görüşmelerimiz devam ediyor. Maksadımız, İslam ülkelerinde yeni dönemin Batının menfaatleri değil, kendi öz değerlerinin üzerinde inşa edilmesini sağlamaktır.''

Kongreye tek listeyle giren Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer de, ''duygulu ve öksüz'' bir kongre gerçekleştirdiklerini belirterek, ''Erbakan'ın mekanı cennet olsun. Onu aramızda hissediyoruz'' dedi.

Konuşmaların ardından, oylamaya geçilen kongreye, Saadet Partisi eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, kızları Zeynep Erbakan ve Elif Erbakan Altınöz, damadı Mehmet Altınöz ve çok sayıda partili de katıldı.

Bu haber 677 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,705 µs