En Sıcak Konular

Bahçeli'den, büyük kurultay genelgesi

4 Aralık 2011 15:56 tsi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, teşkilatlara genelge göndererek, onuncu olağan büyük kurultayın gelecek yıl yapılacağını hatırlattı.

 Genelgede il, ilçe ve belde teşkilatları kongrelerinin dün başladığını belirten Bahçeli, belirtilen hükümlere 'harfiyyen' dikkat ve riayet edilmesini istedi.

Kongre sürecinin demokratik teamüller dâhilinde, karşılıklı saygı ve hoşgörü sınırları içerisinde sürdürülmesi istenen genelgede, hizip ve çatlakların doğmasına, kavga ve huzursuzlukların meydana gelmesine asla izin ve fırsat verilmeyeceği vurgulandı. MHP'nin önümüzdeki dönemde iç ve dış bütün kesimlerin odağında olacağı ifade edilen genelgede, "AK Parti, bazı siyasi ve sosyal guruplar partiyi içten içe eritmek, mensuplar arasına dedikodu ve nifak sokmak için uğraşacaklar. Asılsız iddia ve yalan haberlerle kafaları karıştıranlar partiden ayıklanacak." denildi.

Kongrelerin neticesi ne olursa olsun; küskünlüğe ve guruplaşmalara asla ortam verilmemesi gerektiği vurgulanan genelgede, "Bizim açımızdan taşınan görev sorumluluğu, elden ele değişerek ve kuvvetlenerek gelecek nesillere intikal ettirilecektir. Kongrelerin demokratik ikliminde öne çıkan değerli dava arkadaşlarım, kazanan ya da kaybeden tasnifine tevessül etmeden herkesi mutlaka kucaklayacak ve hep birlikte Milliyetçi Hareket Partisi'nin başarısı için gayret göstereceklerdir. Teşkilatta birlik, sahada birlik, söylemde birlik ve ülküde birlik için herkes üzerine düşen vazifeyi azami derecede yerine getirecektir." görüşlerine yer verildi.

Kongrelerde parti politikalarına uygun konuşmalar yapılması istenen genelgede, genel merkez yazılı basın açıklamaları, TBMM grup toplantı konuşmaları, genelgeler, diğer konuşma ve beyanatların titizlikle takip edileceği ve siyasi görüşlerin sınırının bu alanlara bağlı kalacağı bildirildi. Partinin, onuncu olağan büyük kurultaya kadar düzenleyeceği toplantı ve kararlaştırılmış kampanyalar haricinde münferiden hareket edilmeyeceği aktarılan genelgede, şöyle denildi:

"Genel merkezin belirlediği işaret, slogan, afiş, poster, rozet, marş, sembol ve kavramlar dışında hiçbir materyal parti çalışmalarında kullanılmayacaktır. Ülkücü görünerek, kimliğimizi kullanarak bizi içten zayıflatmaya çalışan riyakârlara, çıkarcılara ve münafıklara mutlak surette dikkat edilecek; internet medyası üzerinden dergi, dernek, vakıf, oluşum, platform vasıtalarıyla partimizi hedef alan yayınlara geçit ve ödün verilmeyecektir."

Bu haber 694 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,191 µs