En Sıcak Konular

Destici: Gül, Meclis'in itibarını kurtardı

4 Aralık 2011 15:01 tsi
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Şike Kanunu'nu veto ederek Meclis'in itibarını kurtardığını ifade etti.

Destici, parti genel merkezinde MKYK toplantısı öncesinde gündemi değerlendirdi. Şike Kanunuyla ilgili değişiklikleri, katsayı uygulamasının kaldırılması ve Dersim tartışmalarıyla ilgili açıklama yapan Destici, katsayı uygulamasının kaldırılmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde Meclis'ten geçen ve ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından veto edilen Şike Kanunu'yla ilgili değişiklikleri değerlendiren Destici, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu yasayı veto ederek Meclisimizin itibarının ve güveninin zedelenmesine müsaade etmemiştir." dedi. Parlamento'daki partilerin böyle bir konuda bir arada bulunmasının doğru olmadığını kaydeden Destici, "Terör, anayasa, milletin yoksulluğunu çözme ve dış politika konusunda bir araya gelemeyen partiler şike yasasında bir araya geliyorlar. Ben kime hizmet ettiklerini, kime kıyak geçtiklerini milletimize anlatmalarını istiyorum." ifadelerini kullandı.

"ARŞİVLER AÇILSIN, GERÇEKLER ORTAYA ÇIKARILSIN"

Dersim olaylarının siyasi bir malzeme yapılmaması gerektiğini ifade eden Destici, bu konunun tarihçilere bırakılmasını ve arşivlerin açılmasını istedi. Destici şöyle konuştu: "Mazlumların ahı ne siyasi bir malzeme olmalı ne de bir muhalefet susturucusu gibi kullanılmalıdır. Mazlumların adı ve ahı meselesi devletin birinci çözmesi gereken sorunudur. Gerçekler neyse ortaya çıkarılmalı. Eşkıya da ve mazlumlar da ortaya konmalı. Eşkıyaya verilen tepki ile Dersim'de uygulanan zulüm tefrik edilmelidir."

Destici, Sivas, Maraş ve Başbağlar katliamlarının aydınlatılmasını; Halep, Musul, Kerkük, Batı Trakya, Batum, Azerbaycan ve 12 Adalar'ın neyin karşılığında verildiğinin de açıklanmasını söyledi.

"TÜRKİYE SURİYE'YE GİRMEYE ZORLANIYOR"

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Türkiye ziyaretini de değerlendiren Destici, Türkiye'nin Suriye ve Irak politikalarının yanlış olduğunu iddia etti. Suriye'de PKK kamplarının açılmaya başladığını iddia eden Destici, 'ABD Türkiye ile terör konusunda gerçekten bilgi paylaşımı yapsa bu kamplar açılır mı?' diye sordu. Destici, "Bu kampların açılmasına hem merkezi Irak yönetimi, hem bölgesel Kürt yönetimi, hem Suriye, hem ABD hem de İsrail izin veriyor." sözlerini kaydetti.

ABD ve Fransa'nın Türkiye'yi Suriye'ye girmeye zorladığını iddia eden Destici, "Türkiye'ye sen Suriye'ye girmezsen biz gireriz. Biz girersek de Irak gibi olur. Senin de söz hakkın olmaz diyorlar." diye konuştu.

Katsayı uygulamasının kaldırılmasının Türkiye için olumlu bir gelişme olduğunu hatırlatan Destici, "YÖK almış olduğu kararla Türkiye'deki bir adaletsizliği ortadan kaldırmıştır. YÖK'ün aldığı bu karar birçok öğrenci ve kesim tarafından memnuniyetle karşılanmıştır." dedi. Önceden de YÖK'ün böyle bir karar aldığını, ancak CHP'nin mahkemeye itirazı sonucu alınan kararın iptal edildiğini kaydeden Destici, "YÖK'ün aldığı bu kararı mahkemeye taşıyan olursa bilmelilerdir ki BBP ve Alperenler onların siyasi hasmı olacaktır." şeklinde konuştu.

cihan

Bu haber 706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,539 µs