En Sıcak Konular

Kriz gazetecilerin de psikolojisini bozdu

4 Aralık 2011 14:11 tsi
Yunanistan'da, ekonomik krizin basın çalışanlarının psikolojisini bozduğu bildirildi.

Atina'da yayımlanan Ethnos gazetesi, meslek icabı zaten gergin bir yaşam süren gazetecilerin, son dönemde sürekli ekonomik krizle uğraşmaktan psikolojilerinin iyice bozulduğunu ve maruz kaldıkları "ruhsal yorgunluğu" atabilmek için büyük bölümünün "antikor"lara başvurduğunu duyurdu.

Gazete, ekonomik kriz nedeniyle gelirleri azalan ve işlerini kaybetmekten endişe eden çok sayıda basın sektörü çalışanının psikolojik destek aldığını belirttiği haberinde, basın sosyal sigorta kurumuna kayıtlı (TAYSİT) 20 bin kişiden 1800'ünün resmen psikolojik denetim altında bulunduğunu yazdı.

Haberde, krizin patlak vermesinden bu yana Atina Gazeteciler Sendikası ESHEA üyesi 1500 gazetecinin emekliye sevk edildiğini ve halen 446 kişinin işsiz olduğunu belirterek, "ESHEA üyesi olmayan gazetecilerde ise bu oranın dramatik boyutlara ulaştığını ve onbinlerle ifade edildiğini" kaydedildi.

Diğer yandan, Yunanistan'da yapılan bir kamuoyu araştırması, Yunanlı gençlerin büyük bölümünün gelecek endişesi taşıdığını ve eline fırsat geçmesi durumunda ülkesini terk etmeye hazır olduğunu ortaya koydu.

To Vima gazetesinin "Kapa Research" şirketine yaptırdığı kamuoyu araştırmasına göre, "endişe", "korku" ve "öfke" içinde bulunduğu belirlenen 18-34 yaşları arasındaki genç neslin yüzde 63,7'si "arzu ettiği yaşam için yeterli para kazanamadığını" belirtirken, yüzde 66,4'ü "ilk fırsatta Yunanistan'ı terk etme" niyetini beyan etti.

Araştırmaya katılanların yüzde 64'ü gençlerin en büyük sorununun "işsizlik" olduğuna inandığını söylerken, yüzde 67,2'sinin de "devleti, ülkenin kalkınmasında en büyük engel olarak gördüğü" belirlendi.

Araştırmada ayrıca, "yeni neslin çıkarlarının korunmasında en çok kime güveniyorsunuz?" sorusunu yanıtlayan Yunanlı gençlerin yüzde 62,7'si "kendime" yanıtını verirken, yüzde 32'si de "internet aracılığıyla oluşturulan sosyal gruplara" güvendiğini belirtti.

Gençlerde hükümete güvenenlerin oranı ise sadece yüzde 0,8 olarak belirlendiği araştırmada, siyasi partilere güvenenlerin oranı da yüzde 0,6 olarak kaydedildi.

aa




Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,024 µs