En Sıcak Konular

Listeye giremeyen AKP'liler kırgın değil

14 Haziran 2007 12:49 tsi
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 22 Temmuz’da yapılacak seçimde yeniden aday gösterilmeyen partili milletvekilleriyle bir araya geldi.

AK Parti’nin yeni genel merkez binasındaki toplantı saat 11.00’de başladı. Toplantıya, seçimlerde yeniden aday gösterilmeyen çok sayıda milletvekili katıldı.

TBMM Başkanvekili ve AK Parti Ankara milletvekili İsmail Alptekin, toplantıya gelişinde, siyasete 1971 yılında başladığını ve her kademede görev aldığını dile getirdi. "Parti de bizim, misyon da bizim, kadro da bizim" diyen Alptekin, "siyasette nöbet değişikliğini bilmek gerektiğini" söyledi. "Kırıklık sözü diye bir söz tanımıyorum" diyen Alptekin, ülkeye hizmet etmek için milletvekilliğinin şart olmadığını belirtti. Alptekin, "Ben huzurluyum. Bundan sonra da ülke için çalışacağım" diye konuştu.

AK Parti Erzurum milletvekili Mustafa Ilıcalı da, birikimlerini bundan sonra Meclis dışında kullanacağını ifade ederek, listeye giren arkadaşlarına başarı diledi.

AK Parti Van milletvekili Hacı Biner ise memlekete hizmet etmek için milletvekili olmak gerekmediğini belirterek, "Bu parti benim partim, bu merkez benim merkezim. Milletvekili olmadan da çok daha iyi hizmet yapacağıma inanıyorum. Listeye giremeyen arkadaşların hiç biri küs değil" dedi.

AK Parti Diyarbakır milletvekili Aziz Akgül de, milletvekili olarak başlattığı mikro kredi projesini Meclis dışında da sürdüreceğini kaydederek, "Milletvekilliği kariyer yeri olarak algılanmamalı" dedi.

AK Parti Bingöl milletvekili Feyzi Berdibek, "listeye girip girmemesinin kendisi için kriter olmadığını, Bingöl’e gittiğinde halkın bağrına basmasının daha önemli olduğunu" belirtti. Bir başka partiye geçmeyi düşünmediğini anlatan Berdibek, küskün ve kırgın olmadığını da ifade etti.

AK Parti İstanbul milletvekili İnci Özdemir ise "siyasetin sadece milletvekilliği ile kaim olmadığını ve başarılı bir çalışma dönemi geçirdiklerini" dile getirdi. AK Parti Elazığ milletvekili Zülfü Demirbağ da, seçmenlerinin listede yer almamasına tepki gösterdiklerini ancak bunun önemli olmadığını, partisinin seçim çalışmalarına katılacağını kaydetti.

AK Parti İstanbul milletvekili Gürsoy Erol, milletvekilliği beklentisinin olmadığını, geçmişte de Başbakan Erdoğan’ın daveti üzerine aday olduğunu, dolayısıyla "kırgın olmadığını" ifade etti.
AK Parti Adana milletvekili Zeynep Tekin Börü ise milletvekilliğinin bir kariyer olmadığını, görev için yapıldığını söyledi.
     
milliyet



Bu haber 516 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,683 µs